7 Ekim 2024 Pazartesi

Samsun'da Gökkuşağından Ezgi'ye Mektuplar kitabının imza etkinliği yapıldı

Ceylan Yayınları tarafından çıkarılan Gökkuşağından Ezgi'ye Mektuplar isimli kitaba ilişkin Samsun'da söyleşi ve imza etkinliği yapıldı. Etkinliğe kitabı yayıma hazırlayan LGBTİ+ aktivisti Loren Elva da katıldı.

Gökkuşağından Ezgi'ye Mektuplar kitabına ilişkin söyleşi ve imza günü etkinliği yapıldı. Samsun'da yapılan etkinliğe kitabı yayıma hazırlayan LGBTİ+ aktivisti Loren Elva da katıldı.

Öğrenci İnisiyatifinden Betül Aksu'nun moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte konuşan ESP Temsilcisi Züleyha Mangan, 33 düş yolcusunun Gezi ayaklanmasının ruhunu Kobanê serhildanıyla buluşturmak ve Rojava kadın devrimini yerinde deneyimlemek istediğini söyledi. Suruç'ta yaşanan katliam saldırısının ardından Suruç ailelerinin yürüttüğü adalet mücadelesine değinen Mangan, "Adalet arayışı 6 yıldır sürüyor. Ama belirtmek isteriz ki 'Suruç için adalet' derken ne burjuva hukuktan ne de faşist AKP-MHP yargısından beklentimiz asla yok" dedi.

MANGAN: ADALETİ BİRLEŞİK MÜCADELEMİZDE SOKAKTA KAZANACAĞIZ
HDP İzmir İl Örgütüne yönelik katliam saldırısını ve Konya'da Kürt ailenin katledilmesini hatırlatan Mangan, "Konya'da 7 kişiyi katledenlerin polis ile birlikte 'Tek bir Kürt kalmayacak' nidalarını atanlardan hiçbir talebimiz olamaz. Doğamızı, havamızı, suyumuzu rant için sermayeye satanlardan, ormanlarımızı yakıp yerine otel dikenlerden, Çorum'un, Sivas'ın, Maraş'ın yaratıcılarından, kadın katillerine ödül verir gibi ceza verenlerden, çocuk istismarını aklayanlardan, güzel olan, iyi olan her şeye düşman olanlardan, işçinin emekçinin hakkını gasp edenlerden, bize zulmedenlerden hiçbir adalet talebimiz yoktur. Biz adaleti birleşik mücadeleye olan inancımızla sokakta kazanacağız" diye konuştu.

ELVA: KİTAP LGBTİ+ HAREKETİ AÇISINDA ÖNEMLİ BİR YERDE DURUYOR
Kitabın Suruç katliamında ölümsüzleşen Aydan Ezgi'nin düşü olduğunu söyleyen Loren Elva, kitabın basıma hazırlanması sürecinde yapılan çalışmalara değindi.

Kitapta 25 farklı şehirden 28 LGBTİ+'nın yaşam hikayesinin yer aldığı bilgisini veren Elva, "Bu kitap LGBTİ+ hareketi açısından önemli bir yerde duruyor" dedi.