3 Ekim 2024 Perşembe

Sancaktepe'den iktidara: Artık yeter, zamlar geri alınsın

Zamların geri alınması talebiyle yürüyen Sancaktepe Halk Dayanışması, iktidara seslendi ve "Artık yeter, zamlar geri alınsın" dedi. Yürüyüşte, sermaye odaklı bu politikalara karış birlikte mücadele ve dayanışma çağrısı yapıldı. 

Sancaktepe Halk Dayanışmasının çağrısı çok sayıda kişi; "Zamlar geri alınsın" şiarıyla İnönü Mahallesi Pir Sultan Abdal Parkı'na yürüdü. 

Yürüyüş öncesi mahalle ablukasına alındı ancak kitle; "Zulme ve yoksulluğa paydos, zamlar geri alınsın" yazılı pankart ve "Geçinemiyoruz", "Bu düzen yıkılacak", "Susma,  sustukça zamlar devam edecek", "Elektrik faturalarını zam yapanlar ödesin", "Hıyar 30 tl oldu. AKP-MHP cacık oldu" yazılı dövizlerle yürüdü. 

Basın metnini okuyan Heval Deniz Boğa, zamlardan dolayı hayatın halklara zehir edildiğini kaydetti. "İnsanca yaşamak ne kelime sadece hayatta kalmaya çalışır olduk. Yoksulluğun, sefaletin kıyısına itilmiş durumdayız" diyen Boğa, halkın yoksulluk içinde boğuşurken iktidar ve yandaşlarının sefahat içinde yaşadığına dikkat çekti. 

Boğa, şöyle devam etti: "Yeter artık yeter. Bıktık sizin politikalarınızdan, zorbalığınızdan. Geçinemiyoruz. Nefes alamıyoruz. Bıçak kemiğe dayandı. İnsanca yaşamak hakkımız, istiyoruz. Bizi bu hale düşürenlerden, halimizi umursamayanlardan bir şey beklemek nafile. Onların tek derdi, iktidarlarını korumak, zenginliklerine zenginlik katmak. Faturayı da bize ödetmek. Bu gidişe dur demek içine itildiğimiz karanlıktan çıkmak ancak bir araya gelerek, gücümüzü birleştirmekle mümkün olacak. Bizi dayanışma, paylaşma ve bir yumruk gibi birlikte olmak kurtaracak."