28 Eylül 2024 Cumartesi

Sancar: Halklarımızla buluşmamızı engelleyemeyecekler

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, iktidarın hiçbir saldırısının halklarla buluşmasını, halkların ortak mücadelesini engelleyemeyeceğinin altını çizdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis grup toplantısında gündemdeki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. Maraş, 19 Aralık başta olmak üzere katliamları hatırlattı ve katledilenleri andı. Sancar, gerçek faillerin yargılanması ısrarından ve mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Kadıköy'de Adalet Nöbeti'nin final eylemini düzenlemek isteyen tutsak yakınları ve dayanışma için eyleme katılanlara polis saldırısı, işkenceli gözaltı ve HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü'ye atılan tokada tepki gösteren Sancar, iktidarın şiddet ve sava politikalarıyla, gerilim ve nefret politikalarıyla ayakta durmaya çalıştığını kaydetti. İktidarın HDP'den korktuğunun altını çizen Sancar, "HDP'nin bu rejim inşasını durduracağını biliyorlar. HDP'nin bu iktidara kaybetme gücünün farkındadırlar. O nedenle saldırılar pervasızlaşıyor ve sürekli yeni boyutlar kazanarak devam ediyor" dedi.

Kadıköy ilçe örgütünde Eş Genel Başkan Pervin Buldan, milletvekilleri ve çok sayıda demokratik kitle örgütü, siyasi parti temsilcisiyle saldırıyı protesto etmek istediklerini ancak engellendiklerini hatırlatan Sancar, "İktidar, bizlerin kararlılığından korkuyor. Demokratik siyasette ısrarımızın yarattığı büyük güçten korkuyor. Bu rejimin inşasını durduracak olma irademizden korkuyor. Geleceği demokrasi, adalet ve barış üzerine kurma kararlılığımızdan, ısrarımızdan korkuyor. Yürüyüşümüz bütün saldırılara karşı büyüyerek devam ediyor. Bu da iktidara her alanda korku salıyor. Korku ile sesimizi kısabileceklerini sanıyorlar ama yanılıyorlar. Her şeyi denediler, her yolu denemeye devam ediyorlar, ama sesimizi kısamıyorlar. Tecritlerle, ablukalarla halklarımızla buluşmamızı engelleyeceklerini sanıyorlar ama büyük yanılıyorlar. Halklarla buluşmamızı ve halkların ortak mücadelesini demokratik geleceğin inşasında temel güç haline getirmemizi hiçbir şekilde engelleyemeyecekler. Bunu dün Kadıköy'de bir daha gördüler. Bu vesile ile dün orada bizlerle dayanışma için bulunan, orada bulunmayıp dayanışma mesajları yayınlayan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.