5 Ekim 2024 Cumartesi

Sancar: İktidar diliyle HDP'ye saldıranlar iktidar kadar acizdir

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sancar, tüm saldırılar  karşısında partisinin diz çökmediğini ancak bunun karşısında iktidarın çöktüğünü, çözüldükçe de toplumu yozlaştırmaya çalıştığını dile getirdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin haftalık grup toplantısında değerlendirmelerde bulundu. 1 Kasım Dünya Kobanê ile Dayanışma Günü ile sözlerine başlayan Sancar, "Sadece IŞİD'i engellemekle kalmadı. Birlikte, eşit özgür yaşamın tohumlarını ekti. 'Düştü düşüyor' diyenlere inat Kobanê halkı hala ayaktadır. Birkaç yıl önceye kadar herkesin imkansız diye bakan kadın devrimini Kobanê yaratan bir halkın devrimidir. Kobanê Devrimi'ni selamlıyoruz. Savaş tezkereleriyle baltalamaya karşı eşit ve özgür yaşamda ısrar ediyoruz. Bundan vazgeçmeyeceğiz" diye belirtti.

Kobanê davasına dikkat çeken Sancar, davanın partisine yönelik bir siyasi intikam amacı güttüğünü belirtti. Saldırıların cinayete dönüşüğünü ifade eden Sanca, HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik ırkçı, faşist saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesi, her gün farklı illerden gelen gözaltı haberlerini bunu örnek olarak gösterdi. 

İktidarın tüm saldırılarına rağmen HDP'nin diz çökmediğinin altını çizen Sancar, iktidarın kendisinin çöktüğünü, buna karşın da toplumu yozlaştırmak istediğini ifade etti.

Sancar, şöyle devam etti: "HDP halkın içine, umut adresi olmaya, eşit ortak yaşam, demokratik gelecek ve özgürlük hedefine konumlanmıştır. Söyleyecek sözü anlatacak hikayesi kalmayanlar, eski düzenin yani bugünkü iktidarın güvenli gölgesine sığınıyorlar. Bu gölgenin güven sağlayacak gücü kalmamıştır. İktidarın gölgesi kurtarıcı olsaydı bu iktidarı kurtarırdı. Oysa iktidar her gün kaybediyor. Kim ki iktidara yaranmak amacıyla iktidarın sözlerine yanaşırsa iktidarın kaderini paylaşacaktır. Karanlık kuyuya düşeceklerdir. Çünkü çürüyeceklerdir, unutulacaktır. Halkın hafızası demokrasi, özgürlük, refah istiyor. İktidar ne kadar aciz ise HDP'ye iktidar diliyle saldıranlarda o kadar acizdir. Eğer yalan söyleyecekseniz bile karşıdakine güven vermeyi yaratarak yapın bunu. HDP şuradadır, buraya konumlanmıştır demek üretecek söz bulamamak, kendisine söylenen itirazları, eleştirileri hazmedememek demektir."