6 Ekim 2024 Pazar

Sanık avukatı, işçilerin hayatını değil müvekkilinin kaybettiği parayı dert etti

Hendek davası olarak bilinen 7 işçinin hayatını kaybettiği havai fişek patlaması davasında tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına, bilirkişi raporunun beklenmesine karar verildi. Duruşma ekime ertelendi. 

Sakarya'da Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda 7 işçinin hayatını kaybettiği, 128 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin açılan davanın dördüncü duruşması görüldü.

2'si tutuklu 7 sanık hakkında, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan, 2'şer yıl 8'er aydan 22'şer yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenen davanın dördüncü duruşmasa Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

MİT'TEN YANIT GELDİ
Mahkeme heyetinin tanık ve şikayetçileri dinlemeye devam ettiği duruşmada, daha önce sanıklar ile sanık avukatlarının patlamanın sabotaj nedeniyle kaynaklandığını iddia etmesi üzerine mahkeme heyeti,  Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) yazı yazarak bilgi istemişti. MİT tarafından mahkeme heyetine verilen cevapta, patlama ile ilgili kendilerine ulaşan herhangi bir sabotaj ihbarının olmadığı belirtildi.

FABRİKA İŞÇİSİ TARIM: ALINAN TEDBİRLER SON DERECE YETERSİZDİ
Davaya şikayetçi sıfatıyla katılan, 3 yıllık fabrika işçisi Oktay Tarım, mahkeme heyetinde verdiği ifadesinde, alınan tedbirlerin son derece yetersiz olduğunu belirterek "Patlama sırasında fabrikada çalışıyordum. Patlama çok şiddetliydi, bir hafta kulağım duymadı. Fitil bölümünde çalışırken yanmaz kıyafet veriyorlardı ama bez parçasındandı. Sorumluların ceza almasını istiyorum" dedi.

Sanık Yaşar Coşkun'un avukatı Abdurrahim Burak ise 7 kişinin hayatını kaybetmesini ve 128 kişinin yaralanmasını hafife sayarak 15 aylık tutukluluğun çok uzun olduğunu kaydetti. Sanık avukatı hayatını kaybeden işçileri değil, müvekkilinin kaybettiği parayı önemsedi. 

DURUŞMA ERTELENDİ
Savunmaların ardından savcı sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi. Mahkeme heyeti ise tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına, bilirkişi raporunun beklemesine karar verdi. Duruşmanın 25 Ekim'e ertelendi.