29 Eylül 2024 Pazar

Saray medyası Fincancı hakkında algı operasyonu başlattı

AKP-MHP faşist iktidarı tarafından hedef gösterilen Fincancı gözaltına alınırken, saray medyası da algı operasyonuna başladı. İktidarın kalemşörleri yapılan haberlerde Fincancı'nın evinden tabanca, kalaşnikof mermisi ve örgütsel el kitabı çıktığını öne sürdü.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı sabah saatlerinde evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Katıldığı bir televizyon programında Türk devletinin kimyasal silah kullanımı iddialarının araştırılmasını isteyen Fincancı, AKP-MHP iktidarı başta olmak üzere hedef gösterilmiş, hakarete uğratılmış ve tehdit edilmişti. TTB de ayrıca Fincancı üzerinden hedef alınarak yapısal değişikliğe uğraması yönünde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından talimat verilmişti.

Hedef gösterilen Fincancı'nın gözaltına alınmasının ardından saray medyası haberleriyle algı operasyonu da başlattı. Fincancı'nın evinden tabanca, kalaşnikof mermisi ve örgütsel el kitabı çıktığı iddia edildi.

Fincancı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı başkanlık görevinden alınmasını ayrıca TTB'nin merkez ve tabip odalarının sorumlu organlarının görevlerinden alınmasını ve yeni isimlerinin seçilmesini istedi.