6 Ekim 2024 Pazar

'Saraylarda kalanlardan hakkımızı söke söke alacağız'

İzmir'de barınma hakkı için günlerdir direnen öğrencileri yönelik gerçekleşen polis saldırısı ve işkenceli gözaltıları protesto eden öğrenciler, eyleme başladıkları gün duyurdukları talepler gerçekleşene kadar tüm saldırılara karşı direnişi sürdüreceklerini kaydetti. 

İzmir Üniversite Dayanışması ve Yurtsuzlar, barınma hakkı için Buca Hasan Ağa Parkı'nda yaptıkları nöbet eylemine yönelik polis saldırısın ve işkenceli gözaltılara ilişkin direniş alanında açıklama yaptı. 

Direnişteki öğrenciler, demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı açıklamada okunan ortak metinde,  şu ifadeler yer aldı: "Pandemi sürecinde niteliksiz online eğitim ile yüz yüze bırakılmış olan bizler şimdi de barınma sorunları ile karşı karşıyayız. 650 TL neyinize yetmiyor diyenlere karşı bizler memleketin farklı yerlerinde sokaklarda kalan üniversitelileriz. Gözaltı, işkence ve baskılara karşı birlikte mücadele edersek kazanabilecegimizi biliyoruz. Buradan bir kez daha yineliyoruz. Bu sorun sadece burada fiziki bulunan bizlerin değil milyonlarca Üniversitelinin sorunudur ve birkaç otel açmak gibi göstermelik sözde çözümler ile çözülemez. Bizler kiralara üst sınır getirilmesini, kyk yurtlarının arttırilmasini, yurt ücretlerinin düşürülmesini ve bursların arttırilmasini istiyoruz. Ve bu taleplerimizi gözaltı, hedef gösterme ve işkencelere rağmen yükseltmeye devam edeceğiz

Bugün bu ablukaya karşı yeniden söyleyelim,banklarda kalanlarız saraylarda kalanlardan haklarımızı söke söke alacağız."

"Gözaltılar, baskılar bizi yıldıramaz" sloganının atıldığı eylem kurum temsilcilerinin konuşmalarıyla devam ediyor.