7 Ekim 2024 Pazartesi

Savcı görüntüleri avukata değil A Haber'e verdi

Konya'da ırkçı katliama ilişkin kamera kayıtlarını, katledilen Dedeoğlu ailesinin avukatın Karabulut'a vermeyen savcılık, iki saat sonra görüntüleri A Haber'le paylaştı. Saray medyası, 45 dakikalık videoyu kesip biçerek, katilin kendisini korumaya yönelik bir algı yaratmaya çalıştı. Avukat Karabulut, tüm belgeleri yayınlayacağını söyledi. 

Konya'da gerçekleşen ırkçı faşist saldırı sonrası, hükümet tarafından "iki aile arası husumet" iddiasıyla münferit bir saldırıymış gibi göstererek meşrulaştırmaya çalıştı. Saray iktidarının kalemşörlüğünü üstelenen medya ise yapılan haberlerle de bu provokasyona destek olduk. 

Katledilen Dedeoğlu ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, ajansımıza verdiği bilgide ailenin daha önce yaptığı basın açıklamalarında saldırının ırkçı olduğunu söylediğini ve koruma talep ettiğini istediğini hatırlatmıştı. Öte yandan Avukat Karabulut, ailenin kendini korumak için evin etrafına kamera yerleştirdiğini, katliamın anına ilişkin görüntülerin olduğunu aktarmıştı. 

Ancak savcılık kamera kayıtlarını Avukat Karabulut'a vermedi. Karabulut, kamera kayıtlarını A Haber'de yayınlanan kesilip biçilen ve algı yaratmaya çalışılan görüntülerde izledi. Sosyal medya hesabından duruma ilişkin açıklama yapan Avukat Karabulut, "Savcıdan kamera kaydını istedik ancak vermediler. İki saat sonra A Haber'e kayıtlar servis edildi. A Haber 45 dakikalık kaydın bir dakikalık kısmını yayınlayıp, katilin kendisini korumak için ateş ettiği algısını yaratmaya çalışıyor" dedi. 

Avukat Abdurrahman Karabulut, tüm belgeleri yayınlayacağını da belirtti.