29 Eylül 2024 Pazar

Sayıştay'ın uyardığı yıl TTK'ya 'başarı' ödülü verildi

Sayıştay'ın patlama uyarısı verdiği 2019 yılında TTK genel müdürü, üretim müdürü ile çok sayıda kişiye "başarı" ödülü verdiği ortaya çıktı.

Bartın'da 41 işçinin hayatını kaybetmesine neden olan Türkiye Taş Kömürü'na (TTK) bağlı maden ocağındaki patlamanın ardından ihmaller ve kurum yöneticilerinin AKP ile yakınlığı ortaya çıkıyor.

Amasra madeninin müdürü Cihat Özdemir'in sosyal medya paylaşımlarda AKP il ve ilçe teşkilatlarından övgüyle söz ettiği görüldü. Cumhuriyet'in haberine göre, Özdemir 4 Şubat 2021 yılında AKP Bartın İl Başkanlığı'na yaptığı bir ziyareti de sosyal medyasından paylaştı. Özdemir, "Yeniden Ak Parti il başkanlığına seçilen Turan Kalaycı başkanımızı müessese müdür yardımcımız Süleyman Sırrı Bayraktar ile ziyaret ettik. Yeni dönemde kendilerine hayırlı çalışmalar diledik" ifadelerini kullandı. Özdemir, Kalaycı ile ilgili "başkanımız" ifadelerini kullandı.

Amasra Müessese Müdürlüğü'nde TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu tarafından üretim müdürü Salih Atmaca'ya, Sayıştaş'ın grizu uyarısı yaptığı 2019'da "başarı belgesi" verilmesi de ortaya çıktı.

Kazım Eroğlu tarafından başarı belgesi alan diğer isimler ise işletme müdürü Selçuk Ekmekçi, elektro mekanik müdürü Mehmet Güneş, iş güvenliği ve eğitimşube müdürü Engin Pazar, elektro mekanik baş mühendisi Rafet Demir ile maden mühendisi Bağdat Mısırlı.