2 Ekim 2024 Çarşamba

'Şehid Serfiraz'ın yolundan yürüyeceğiz'

Rojava'da ölümsüzleşen MLKP komutanlarından Welat Yıldız'ın (Serfiraz Nîdal) şehadet vesikasını alan Xidir ailesi, Rojava'dan Amed'e selam gönderdi, "Ailesi burada olmadığı için onların yerine aldık. Biz, Serfiraz yoldaşın yolundan yürüyeceğiz" dedi.

Kanser tedavisi görürken ölümsüzleşen MLKP komutanlarından Welat Yıldız'ın (Serfiraz Nîdal) şehadet vesikasını alan Xidir ailesi, Yıldız'ın ailesine başsağlığı diledi.

Rojava devrimine Kuzey Kürdistan'dan katılan Welat Yıldız'ın ailesinin bulunduğu Amed'e selam gönderen Xalime Xidir, "Serfiraz Nîdal'ın ailesine ve tüm şehit ailelerine buradan selam yolluyoruz" dedi.

Xalime Xidir şöyle konuştu: "Öncelikle şehid namirin diyoruz. Gazi ve yaralılarımız için şifa istiyoruz. Biz şehit Serfiraz'ın, şehadet vesikasını, O'nun ailesi burada olmadığı için onların yerlerine aldık" diye konuştu.

Welat Yıldız'ın mücadelesinin kendilerine örnek olduğuna işaret eden Xalime Xidir şunları dile getirdi: "Heval Serfiraz direnişçi bir arkadaştı, savaş cephelerinde direndi. Bu toprakları ve özgürlüğünü korudu. Erkek egemenliğine karşı da savaştı. Fakat Serfiraz yoldaşın hastalığı yoluna devam etmesine izin vermedi."

'VESİKASINI ALAN AİLE OLARAK YOLUNDAN YÜRÜYECEĞİZ'
Ehmed Xidir da Welat Yıldız'ın şehadet vesikasını alan aile olarak O'nun mücadelesini sürdüreceklerini dile getirdi.

Ehmed Xidir şu ifadeleri kullandı: "Öncelikle bütün şehitler bizim manevi önderimizdir. Heval Serfiraz da bizim öncümüzdü. Kapitalizme, sınıflara ve faşist Türk devletine karşı savaştı ve direndi. Serfiraz yoldaş, Til Temir cephesinde görev yapıyordu. Vesikasını alan aile olarak diyoruz ki, biz Serfiraz yoldaşın yolundan yürüyeceğiz. Serfiraz yoldaş en değerli şeyini, kanını verdi. Devrim için Rojava'ya geçti, burada büyük bir direniş sergiledi. Son olarak vesikayı alan aile olarak diyoruz ki, şehid namirin."