6 Ekim 2024 Pazar

Şehit Alişer Deniz Tugayı savaşçısı Zagros Hesekê şehit düştü

Türk devletinin 25 Eylül 2021 tarihinde Til Temir'e yönelik geçekleştirdiği saldırıda Şehit Alişer Deniz Tugay Komutanlığı savaşçısı Yasır Muhdi (Zagros Hesekê) şehit düştü.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin, Kuzey ve Doğu Suriye toprakları yönelik saldırısında Şehit Alişer Deniz Tugayı savaşçısı Yasır Muhdi (Zagros Hesekê) şehit düştü.

Şehit Alişer Deniz Tugay Komutanlığı yaptığı açıklamada, "25 Eylül 2021 tarihinde Til Temir cephesinde işgalci Türk devleti ve çetelerinin, Kuzey ve Doğu Suriye toprakları üzerinde süren işgal saldırılarına karşı, devrim topraklarının savunulması sorumluluğunu yerine getirirken şehadete ulaşan genç savaşçımız Zagros Hesekê'nin idealleri, bugün Til Temir mevzilerinde devrimi savunmaya ve şehitlerimizin intikamını almaya ant içmiş devrim savaşçılarının omuzlarında yükselmeye devam edecek" diye belirtildi.

Zagros Hesekê'nin, 1 Ocak 2000 tarihinde Hesekê'nin Neşwa köyünde doğduğu kaydedilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Arap halkının Bagara aşiretine mensup bir ailenin 10 çocuğundan dokuzuncusuydu. Yoksul köylü bir ailenin emekçi bir evladı olarak, Suriye rejiminin baskıları altında geçen çocukluk döneminden sonra, ergenlik çağlarında baskı, zulüm ve savaşların gölgesi altında can çekişen Suriye topraklarında başlayan ve büyüyen Rojava devrimiyle tanıştı. Devrimin büyük bedellerle ve aynı zamanda betimsiz değerlerle yarattığı Rojava'da, devrimle birlikte büyüme şansına erişen nesildendi o da. O, Arap halkının yiğit bir evladı olarak, devrimin yarattığı değerlerin farkındaydı. Bu farkındalığı 18 yaşına basar basmaz DSG kuvvetleri içinde yerini almasında görmek mümkün. Zagros yoldaş, Rakka'yı özgürleştirme hamlesinden itibaren DSG taburları içerisinde DAİŞ çetelerine karşı büyük bir heyecan ve özgürlük tutkusuyla savaşmış, genç yaşında önemli askeri tecrübeler kazanmıştır.

"2020 yılının Eylül'ünde, Eylül'ün ilk kızıl gününde katıldığı Şehit Alişer Deniz Tugayı'nda ilk eğitimlerini tamamladıktan sonra coşkusu, emekçiliği ve yoldaşlığıyla bütün yoldaşlarının sevgisini, komutanlarının güvenini kazanan Zagros yoldaş, kendisini suikast uzmanlık eğitimlerine önerdi. Uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra, Tugay bünyesindeki Suikast Birimi'nde eylem istek ve kararlılığıyla, heyecanı ve kabına sığmazlığıyla doldurulması zor bir yer edindi. Aldığı ideolojik eğitimlerle değerlere olan bağlılığını, yoldaşlığını, yurtseverlik bilincini ve daha birçok devrimci yönünü geliştirdi. Gelişimini yaşamında somutlaştırmada girişken ve cesur davrandı. DAİŞ çetelerinin topraklarımızdan temizlenmesine ve devrimin savunulmasına katıldığı ilk günden şehit düştüğü güne kadar omzundan düşürmediği silahı, şimdi yoldaşlarının omuzlarındadır. Devrimin yarattığı kardeşlik köprüsünü canıyla güçlendiren ve sağlamlaştıran Kürt, Arap, Asuri, Süryani halklarının bir evladı olarak, binlerce devrim şehidinden birisi olarak ve aynı zamanda Şehit Alişer Deniz Tugayı'nın Til Temir cephesindeki ilk şehidi olarak, yüreklerimizde ve bilinçlerimizde yaşamaya devam edecek.

"Tugayımızın kuruluşuna öncülük eden ölümsüz komutan Baran Serhat yoldaşın, Kuzey ve Doğu Suriye devrimimizin bugününün ve geleceğinin önemli bir parçası olarak gördüğü ve her fırsatta dile getirdiği, Arap halklarının devrime askeri, ideolojik ve politik katılımının güçlendirilmesi çağrısının en somut yanıtı olan Zagros yoldaş da, şehadetiyle bu çağrıyı yinelemiştir.

"Şehidimizin değerli ailesi ve yakınları başta olmak üzere tüm yurtsever Kuzey ve Doğu Suriye haklarına başsağlığı diliyor ve Zagros Yoldaş şahsında tüm devrim ve özgürlük şehitlerimize bir kez daha söz veriyoruz ki; Kuzey ve Doğu Suriye devrimini sosyalizmle taçlandırıncaya kadar mücadelemiz bir an bile durmayacak. Şehitlerimizin ideallerini devrim topraklarında yaşatacak ve devrimi Suriye ve Ortadoğu topraklarına yayacağız. Dört parça Kürdistan'ı ve Ortadoğu'yu gerici barbar güçlerden, işgalci Türk devleti ve çetelerinden, kan emici emperyalistlerden kurtaracak, devrim ve özgürlük bayrağını her ne pahasına olursa olsun yükselteceğiz."

Yaşamını yitiren Şehit Alişer Deniz Tugayı savaşçısının sicil bilgileri şöyle:

Kod Adı: Zagros Hesekê
Adı ve Soyadı: Yasır Muhdi
Anne adı: Nuriya
Baba adı: Xelil
Doğum tarihi ve yeri: 1 Ocak 2000/Hesekê-Neşwa
Şehadet tarihi ve yeri: 25 Eylül 2021/Til Temir