2 Ekim 2024 Çarşamba

Şenyaşar ailesi avukatları 'gizlilik' kapsamında olmayan belgeleri istediler

Şenyaşar ailesi avukatları, "gizliliğin" korunduğu soruşturma dosyasındaki bazı belgelere Yıldız ailesi avukatlarının eriştiklerinin ortaya çıkması üzerine savcılıktan gizlilik kapsamında olmayan belgeleri istediler.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde Şenyaşar ailesinin iş yerine yapılan baskın ve Suruç Devlet Hastanesi'nde devam eden saldırılarda, Şenyaşar ailesinden 3 kişinin ölmesi ile ilgili olarak yaklaşık 4 yıl aradan sonra 10 kişi şüpheli olarak gözaltına alındı. AKP'li Yıldız'ın ağabeyi Celal Yıldız ile Mekail Yıldız, İbrahim Halil Şimşek ve Müslüm Yıldız tutuklandı. Urfa 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin tutuklama kararını verdiği duruşmada şüphelilerin vekillerinin yaptıkları savunmalarda dosyada "gizlilik" korunmasına rağmen kimi bilirkişi raporları, tanık ifadeleri gibi dosyada bulunan bilgi ve belgelere eriştikleri ortaya çıkmıştı. 

Şenyaşar ailesi avukatları, hastanede yaşanan katliam ile ilgili "gizliliğin" korunduğu dosya kapsamında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na talep içerikli dilekçe ile başvuruda bulundu. "Gizlilik" kapsamında olmayan belgelerin tarafları ile paylaşılmasını talep eden avukatlar, zarar gören taraf olduklarını belirtti. Dilekçenin devamında CMK 153/3 maddesinin "Soruşturma evresinde şüphelinin ifade veya sorgusunu içeren tutanakları, bilirkişi raporlarını, müvekkilinin hazır bulunmaya yetkili olduğu işlemlere ilişkin tutanak ve belgeleri incelemek ve harç ödemeden bunların örneklerini alma hakkı mutlaktır" şeklinde olduğunu hatırlatan avukatlar, "Kısıtlılık kararı kapsamında olmayan şüphelinin ifade veya sorgusunu içeren tutanakları, bilirkişi raporlarını, arama el koyma tutanaklarının bir suretinin bir örneğinin tarafımıza verilmesini talep ederiz" diye belirtti.