30 Eylül 2024 Pazartesi

Şenyaşar ailesi zulüm altında 521 gündür direniyor

521 gündür zulüm altında nöbetlerini sürdüren Şenyaşar ailesi, dayanışma çağrısı yaptı. Aileye gölgelik alanda oturmaları yasaklanırken anne Emine Şenyaşar, "Yakamdan tutarak beni ayakta beklemeye zorladılar" dedi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 521. gününde.

Şenyaşarların dört gündür adliye binası girişindeki gölgelik alanda oturmaları engelleniyor. Anne ve oğlu, "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırdıkları alanda sabahın erken saatlerinde nöbeti başlattı. Şenyaşar ailesi, katliamda yaşamını yitiren yakınlarının fotoğraflarının yer aldığı "Herkes için adalet" yazılı pankart açarken, "Onurlu bir yaşam için 521 gündür adalet bekliyoruz " yazılı dövizi bariyerlere astı.

Adliye bahçesinin kendilerine yasaklanmasına tepki gösteren Emine Şenyaşar, "Bize zulüm ediyorlar. Dün ayakta beklettiler. Polisler benim oturmama izin vermediler 'ayakta bekle' dediler. Yakamdan tutarak beni ayakta beklemeye zorladılar ve bana 'ayakta durma cezası' uyguladılar. Bize çok zulüm ediyorlar" dedi. Bir yıl 5 aydır adliye önünde nöbetlerinin devam ettiğini hatırlatan Emine Şenyaşar, "Artık yeter, adalet sağlansın, evime gideyim. Kayıtlara baksınlar eğer benim çocuklarım suçluysa gelsinler beni ve diğer iki oğlumu da tutuklasınlar. Neden katliamı yapanları tutuklamıyorlar? Benim çocuklarım iş yerlerinde esnaflık yapıyorlardı ne suçları vardı" diyerek tepkisini yineledi.

Şenyaşar, şöyle devam etti: "Bizi yalnız bırakmayın. Bize yapılan zulme karşı herkes bizim yanımızda yer alsın. Adalet gelmeden ben buradan ayrılmam. Her sabah Suruç'tan geliyoruz. Adalet bir an önce gelsin. Çocuklarımı vuranların hepsi tutuklansın. Bu nasıl devlet, bu nasıl adalet?"