29 Eylül 2024 Pazar

Şenyaşar: Savcının gayesi beyhudedir

gündür zulüm altında Adalet Nöbeti'ni sürdüren Şenyaşar ailesinin bugün de nöbet alanına at arabası bağlandı. Aile, "En son yöntem ise nöbet tuttuğumuz alana at arabası getirildi. Hayvan pazarında değiliz, Urfa Adliyesi'nin önündeyiz. Adalet köşemize araçların park edilmesi yetmedi, şimdi atlar getirildi. Bu atlar buraya pisleyecek ve biz buradan uzaklaşacağız sanıyorlar. Savcının bu beklentisi, gayesi beyhudedir" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021'de başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 591. gününde.

Daha önce ailenin nöbet tuttuğu alan demir bariyerler ile polisler tarafından ablukaya alınmış, ancak ailenin direnişi karşısında bariyerler kaldırılmıştı. Bu gelişmenin ardından alan, sivil araç otoparkına çevrilmişti.

Nöbet yerine yine araçlar park edilirken, bugün de pankartın asıldığı yere bir at arabası bağlandı.

Emine Şenyaşar ile birlikte bütün engellemelere rağmen Adalet Nöbeti'ni sürdüren Ferit Şenyaşar, engellemelere ve dava dosyalarında yaşanan son gelişmelere dair konuşarak, nöbetlerinin "zulüm" altında sürdüğünü belirtti. Ferit, "Davamız ile ilgili en büyük hukuksuzluk Urfa Adliyesi'nde başladı. Hastane davası ile ilgili geçtiğimiz Cuma günü bir iddianame hazırlandı. Geçte olsa adımlar atılıyor. Biz haklıyız davamızı dünya takip ediyor. Bu davamızı engellemek için birçok yöntem denendi. En son yöntem ise nöbet tuttuğumuz alana at arabası getirildi. Hayvan pazarında değiliz, Urfa Adliyesi'nin önündeyiz. Adalet köşemize araçların park edilmesi yetmedi, şimdi atlar getirildi. Bu atlar buraya pisleyecek ve biz buradan uzaklaşacağız sanıyorlar. Savcının bu beklentisi, gayesi beyhudedir. Bütün çabaları bizi uzaklaştırmak. İlk adaletsizlik burada başladığı için nöbet yerimiz burasıdır. Adalet sağlanmadan biz buradan ayrılmayacağız. Kardeşim 4 yıldır tek kişilik hücrede tutuklu. Kardeşim ile ilgili verilen karar üstünlerin talimatıdır. Bu karar er ya da geç bozulacak. Ancak geç gelen adalet, adalet değildir" dedi.

Hastane katliamının tanığı dönemin Tarım Bakanı ve AKP Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın bugün partisinden ve vekillikten istifa ettiğine değinen Ferit, "Fakıbaba bu olayın tanığıdır. İstifa etmesinin bir nedeni de hastane katliamıdır. Bu konuda büyük bir vicdan azabı çektiğini daha önce dile getirdi. Fakıbaba istifa ederek kaybetmedi, kazandı diye düşünüyoruz" sözlerine yer verdi.

Emine Şenyaşar ise nöbet alanlarında kim ya da kimler tarafından getirildiği tespit edilemeyen atın polisler tarafından getirilmiş olabileceğini belirterek, "Sizin adaletiniz budur" sözleriyle tepki gösterdi.