2 Ekim 2024 Çarşamba

Şenyaşarlar katliamı soruşturmasında 9 gözaltı

Şenyaşar ailesinin 410 gündür Urfa Adliyesi önünde verdiği adalet mücadelesini sonucu katliam soruşturması kapsamında 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın abisi ve yeğenleri de bulunuyor.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları seçim çalışmaları sırasında Şenyaşar ailesine önce işyerlerinde ardından yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede saldırarak Hacı Esvet, Celal ve Adil Şenyaşar'ı katletmişti.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Celal Yıldız, yeğeni Osman Şah Yıldız ve Osman Yıldız'ın da aralarında olduğu 9 kişi bugün gözaltına alındı. Gizlilik kararı konulan soruşturma kapsamında gözaltına alınanların hastanedeki katliam dosyasında ismi geçenler olduğu öğrenildi. Urfa Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan 9 kişinin ifade işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Olaya dair yürütülen soruşturma, aynı gün olmasına rağmen işyeri ve hastane olarak iki ayrı dosyaya ayrıldı. İşyeri dosyası ile ilgili açılan davada, Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız'a ise 18 yıl hapis cezası verildi. Hastanede yaşanan katliama dair yürütülen soruşturma dosyasında ise gizlilik kararı devam ediyor.

Şenyaşar ailesinin Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti ise 410 gündür devam ediyor.