4 Ekim 2024 Cuma

Şenyaşarlara çadırı da çok gördüler

Adalet Nöbeti 287. gününde tüm zorluklara rağmen sürüyor. Kış aylarında "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak bilinen alanda çadır kurmak isteyen ailenin talebi Valilik tarafından hukuksuzca ret edildi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında iki oğlu ve bir eşi katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Adalet Nöbeti 287. gününde. 

Ferit Şenyaşar'ın adliye önünde sürdürdüğü nöbeti, Emine Şenyaşar sağlık sorunlarından kaynaklı Suruç'taki evinde devam ettiriyor. Şenyaşar, 7 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yazarak, kış aylarında soğuktan korunmak için "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda çadır kurma talebini iletmişti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl binası önündeki çadıra işaret edilen başvuruda, farklı kentlerde ailelerin nöbetlerine destek verildiği belirtilerek, eşit yurttaşlık gereği aynı hakların kendilerine de tanınmasını talep etti. Ancak Valilik yapılan başvuruya ret cevabı verdi.
 
Valilik kararında "2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununun 22. maddesi (parklarda, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde ve bunların eklentilerinde toplantı yapılamaz ve gösteri düzenlenemez) ile Urfa Valiliği'nin 4 Şubat 2021'de toplantı ve basın açıklaması için izin verilen yerler arasında Urfa Adliyesi müştemilatının yer almaması" gerekçe gösterildi.

'URFA ADLİYESİ HUKUKUN SIFIR  NOKTASI'
Karara tepki gösteren Ferit Şenyaşar, "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanın adliye binası müştemilatının dışında olduğunu belirterek, "2021 yılında günlerimizin çoğu bu bina önünde geçti. Kış aylarındayız, havalar iyice soğudu. Annem yaşı itibarıyla bu soğuklara yenik düştü, hasta. Bugün gelemedi. Türkiye'nin farklı şehirlerinde anneler nöbet tutuyor, devlet bunlar için bütün imkanları seferber ediyor. Biz de kış ayında olduğumuz için soğuktan korunmak amacıyla valilikten çadır kurmak için izin istedik. Valilik bu talebimizi reddetti. Başka kişilere tanınan haklar bize neden tanınmıyor? Urfa'da bulunan Göbekli Tepe tarihin sıfır noktası olarak kabul edilir. Urfa Adliyesi de hukukun sıfır noktasında. Burada bizi tutan şey duyarlı ve vicdanlı insanların desteğidir. Urfa Başsavcısı her gün lüks aracıyla önümüzden geçiyor ve bu hukuksuzluğu görüyor" diye kaydetti.

'SAVCILAR KORKUDAN GÖREVİNİ YAPAMIYOR'
Aile, sosyal medya hesabından ise "Altlarında son model makam araçları ile adliyeye giren savcılar korkudan görevini yapamıyorlar. Vicdanlı ve onurlu insanlar tesellimizdir. Şanlıurfa Adalet Sarayı'nda adalet mücadelemiz 287. gününde kararlılıkla devam ediyor" mesajını paylaştı.