29 Eylül 2024 Pazar

Şenyaşarlardan basına yönelik saldırılara tepki

Adalet Nöbeti'nin 596. gününde olan Şenyaşar Ailesi, Mezopotamya Ajansı ve JİNNEW muhabirlerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Şenyaşarlar, bir an önce bu adaletsizliğin sona ermesi gerektiğini kaydetti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 596. gününde.

Ferit Şenyaşar, adalet mücadelelerinin engellemek istendiğini belirtti. Bu sabah Mezopotamya Ajansı (MA) ve JINNEWS'e yönelik operasyona değinen Şenyaşar, eylemlerini düzenli olarak takip eden MA muhabiri Ceylan Şahinli ve Emrullah Acar'ın da aralarında olduğu 11 gazetecinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Şenyaşar, "Son olarak her gün nöbetimizi takip eden, gündeme getiren MA muhabirleri gözaltına alındı" diyerek, "Bir an önce hukuksuzluğun, adaletsizliğin bitmesini istiyoruz. Adaletin sağlanmasını istiyoruz. Adalet sağlandığı zaman biz de normal hayatımıza devam etmek istiyoruz" ifadesinde bulundu.