2 Ekim 2024 Çarşamba

Şenyaşarların Adalet Nöbeti 395. gününde

Şenyaşar ailesinin katledilen yakınlarının hesabını sormak için Urfa Adliyesi önünde başlattığı nöbet 395'inci gününe girerken, aile 4 yıldır katliamla ilgili hala dava açılmadığına dikkat çekti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 395. gününe girdi. 

Şenyaşar ailesi sabah saatlerinde Urfa Adliyesi önüne gelerek "İki evladımı ve eşimi hastanede katlettiler! Tek tutuklu yok! Üstünlerin talimatıyla bir oğlum 4 yıldır tek kişilik hücrede tutuklu. Oğlum için acil tahliye istiyorum. Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet" yazılı pankartı beton bariyerlere astı ve nöbeti başlattı.

Aile, sosyal medya hesabından ise "Yargı kimsenin şamar oğlanı değilse Suruç Devlet Hastanesi'ndeki katliam ile ilgili 4 yıldır neden dava açılmıyor. Neden tek tutuklu yok? Tek talebimiz yürürlükteki yasalar uygulansın. Resmi tape kaydı, yargıya müdahalenin itirafıdır" mesajını paylaştı.