30 Eylül 2024 Pazartesi

Serkan Taranoğlu görevden alındı

Erdoğan Sedat Peker'in yolsuzluk açıklamalarında adı geçen Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu'nu görevden aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sedat Peker'in yolsuzluk ve rüşvet açıklamalarında adı geçen danışmanı Serkan Taranoğlu'nu görevden aldı. Bloomberg'ten Fırat Kozok'un aktardığına göre, Erdoğan görevden alma kararını AKP MYK toplantısında üyelerle paylaştı.

Peker'in iddialarında adı geçen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca da bu hafta içerisinde görevlerinden istifa etmişti.

Birleşik Arap Emirlikleri'de bulunan çete lideri Sedat Peker, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kardeşi ve AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakçı'nın yolsuzluk yaptığını, görevi kötüye kullandığını ve rüşvet istediğini açıklamıştı.

Peker, Marka Yatırım Holding'in sahibi Mine Tozlu Sineren'den 12 milyon lira rüşvet istediğini, Sineren ve Taranoğlu'na ait olduğunu belirttiği mesajlaşmaları paylaşmıştı. Sineren de Peker'in iddialarının doğru olduğunu, kendisinden rüşvet istendiğini söylemişti.