24 Eylül 2024 Salı

Serkan Tosun ölümsüzleşmesinin 8. yılında Rojava'da anıldı

TKŞ üyeleri ölümsüzleşmesinin 8. yılında Serkan Tosun'u andı. Qamişlo ve Kobanê'de yapılan anmalarda "Serkan yoldaşın şehadetiyle tarihimizde yeni bir sayfa açıldı" denildi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri MLKP'nin Rojava'daki ilk şehidi Serkan Tosun'u (Mazlum Pir) Qamişlo ve Kobanê'de andı. Anmalarda yapılan konuşmalarda "Belki Serkan Tosun yoldaşın şehitliği burada değil ama biz şehitliklerde hepsini anıyoruz" denildi.

QAMIŞLO
Qamişlo'daki anma TKŞ binasında yapıldı. Saygı duruşu ile başlayan anma Serkan Tosun'u anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Her şehidin tarihte yeni bir sayfa açtığı belirtilen konuşmada, Serkan Tosun'un Muş Vartolu olduğu belirtildi. Konuşmada, "Yaşamı göçmenlikle geçti. Göçmen olması nedeniyle fakir bir aileydiler. Serkan yoldaşında hayatı hep işçilikle geçti. Serkan yoldaşa bakınca kişiliğindeki işçilik, emekçilik görülüyordu" denildi.

İstanbul Gazi Mahallesinde devrimcilikle buluşan Serkan Tosun'un Medya Savunma Alanlarına giderek Hüseyin Demircioğlu Akademisinde eğitim aldığı ve sonrasında Rojava devrimine katılarak savaştığı belirtildi.

MLKP'nin dört parça Kürdistan ve Ortadoğu partisi olduğu belirtilen konuşmada, "Serkan Tosun Serêkaniyê'de yoldaşlarıyla birlikte savaştı ve YPG'li yoldaşlarıyla birlikte burada şehit düştü. Serkan yoldaşın şehadetiyle tarihimizde yeni bir sayfa açıldı. Birçok devrimci örgüt Serkan yoldaşın şehadetinden sonra yüzünü Rojava devrimine döndü" denildi.

Anmanın ardından Ş. Delil Saruxan Şehitliği ziyaret edildi.

KOBANÊ
TKŞ'liler 13 Haziran günü devrimci görevleri başındayken ölümsüzleşen Zîlan Destan'ın Ş. Dicle Şehitliğinde bulunan mezarı başında anma gerçekleştirdi. Anmada "Şehit Serkan'ın direniş ruhuyla mücadelemizi büyütüyoruz" yazılı pankart açıldı.

Anmada TKŞ adına yapılan konuşmada Serkan Tosun'un olgun ve mütevazi özellikleriyle dikkat çeken bir devrimci olduğu vurgulandı.

Serkan Tosun'un yaşamının anlatıldığı konuşmada, "Serkan yoldaş bir dönem tutsak düştü ama tutsaklık sonrasında yine hızla görevlerinin başına geçti. Partisinin çağrısı ile yüzünü dağlara çevirdi ve Güney Kürdistan dağlarında Hüseyin Demircioğlu Akademisinde siyasi ve askeri eğitimler aldı. Rojava devriminin başlaması ile birlikte Rojava cephelerinde görev üstlendi" denildi.

Konuşmada, Serkan Tosun'un Serêkaniyê'nin doğu cephesinde El Nusra çetelerinin saldırdığı mevzilerde sonuna kadar savaşarak YPG'li yedi yoldaşıyla birlikte şehit düştüğü belirtildi.

Serkan Tosun'un MLKP'nin Rojava'daki ilk şehidi olduğu vurgulanan konuşmada, "MLKP'nin Rojava cephelerinde devrimin savunmasında yer aldığı bilgisi Serkan yoldaşın şahadeti ile birlikte açıklanmış oldu ve bu gelişme Türkiye devrimci hareketi içinde coşku ve hayranlık uyandırdı. Görkemli bir cenaze töreni ile uğurlanan Serkan Tosun yoldaş, komünist hareket bakımından yeni bir eşik oldu" ifadeleri kullanıldı.

Konuşma, "Şehitlerin bayrağını yükseklere çıkaracağız. Mücadelelerinin devamcısı olacağız" sözleri ile sonlandırıldı.

Anma "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganı ile sona erdi.