30 Eylül 2024 Pazartesi

SES Ankara: Rona Temelli görevine iade edilsin

SES Ankara Şubesi, sendikal mücadele yürüttüğü için KHK'yla ihraç edilen 8 ve 9'uncu dönem SES Ankara Şube Eşbaşkanı Rona Temelli'nin işine iadesini istedi ve iktidarın KHK'larla OHAL rejimini kalıcılaştırdığını söyledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) görevinden ihraç edilen 8 ve 9'uncu dönem SES Ankara Şubesi Eşbaşkanı Rona Temelli'nin görevine iade edilmesi için Eğitim Sen 5 No'lu Şubesi önünde açıklama yaptı. "OHAL uygulamaları son bulsun, hukuksuzca ihraç edilen Rona Temelli görevine iade edilsin" pankartı açılan eylemde basın açıklamasını SES Ankara Şubesi Eşbaşkanı Nazan Karacabey okudu.

Rona Temelli ve OHAL döneminde ihraç edilenlerin işe iadesini isteyen Karacabey, ihraç edilen 3 emekçinin yaşamını yitirdikten sonra işe iade edildiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle OHAL rejiminin kalıcılaştığını vurgulayan Karacabey, OHAL sonrası 26'ıncı Madde 375 sayılı KHK'yla keyfi ihraçların devam ettiğine dikkat çekti.

OHAL kaldırıldıktan sonra 31 SES üyesinin daha ihraç edildiğini aktaran Karacabey, "Pandemi dönemi sonrası sendikamızın yürütmüş olduğu sağlık hakkı mücadelesi ve hükümetin pandemiyi yönetememe eleştirisi ve eylemleri nedeniyle sendikamıza baskılar artarak devam etmiştir. Sendikamıza yönelik kumpas davaları, eski dönem ve yeni dönem yöneticilerimizin 35'inci madde kapsamında ihraçlarında kullanılmıştır" dedi. 

Karacabey, Rona Temelli'nin SES eylem ve etkinliklerine katıldığı için ihraç edildiğini ve soruşturulduğunu kaydederek, şöyle devam etti: "Yöneticilerimiz hakkında iddia edilen suçlamalar sendikal mücadele kapsamındaki eylem ve etkinlikler olup burada cezalandırmak istenen sendikal mücadelemizdir. Bu nedenle sendikal faaliyet kapsamlarında eylem ve etkinlikler gerçekleştiren geçici 35'inci madde ile ihraç edilen önceki dönem şube eşbaşkanımız Rona Temelli ve ihraç edilen tüm arkadaşlarımızın işlerine iade edilmesini talep ediyoruz. Tüm bu baskılara karşın bu ülkenin onurlu kamu emekçileri olarak bu hukuksuzluklar karşısında boyun eğmeyeceğimizi, emekten ve demokrasiden yana bir Türkiye yaratıncaya kadar mücadele edeceğimizi buradan bir kez daha tekrarlıyoruz."

Eylem boyunca "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganı atıldı.