2 Ekim 2024 Çarşamba

SGDF Kadıköy sokaklarında Gezi'yi sahiplenmeye çağırdı

Kadıköy sokaklarında Gezi şehitlerinin isimlerini sayan SGDF üyeleri, Gezi'yi sahiplenenlere verilen cezanın devletin yeni bir ayaklanma çıkmasından korkusu olduğunu kaydetti.  "Gezi onur ve özgürlük ayaklanmasıdır, yargılanamaz" diyen sosyalist gençler yeni Geziler yaratacaklarının altını çizdi ve Gezi'yi sahiplenmeye çağırdı. 

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Gezi davasında verilen hükmün yok sayıldığını Kadıköy sokaklarında haykırdı. "Gezi'yi savunuyoruz", "Yaşasın Gezi ayaklanmamız" yazılı dövizlerle sokak sokak dolaşan sosyalist gençler, verilen 18 yıl hapis cezasının bir halk isyanı daha yaşanmasından korkan iktidarı ve yargısının Gezi'yle hesaplaşma kararı olduğunu vurguladı. 

Halka yönelik konuşmalar yapan sosyalist gençler, İstanbul Adliyesi'nde Berkin'in, Ali İsmail'in, Abdullah'ın katillerini yargılamayan devletin Gezi'yi sahiplenenlere 18 yıl hapis cezası verdiğine dikkat çekti. Sosyalist gençler, "Gezi onur ve özgürlük ayaklanmasıdır, yargılanamaz. Yeni Geziler yaratacak ve faşizmi yeneceğiz! Sokak sokak Gezi'yi sahiplenmeye, savunmaya devam edeceğiz. Hepinizi Gezi'yi savunmaya, sahiplenmeye, ses çıkarmaya çağırıyoruz " dedi. 

SGDF üyeleri, "Yaşasın Gezi ayaklanmamız" sloganı atarken halkta alkışlarla slogana eşlik etti.