7 Ekim 2024 Pazartesi

SGDF'den Shell önünde eylem: Doğa için kapitalizmi yık

Doğanın talan edilmesinden sorumlu petrol tekeli Shell önünde eylem yapan SGDF, "İklim krizini devrimciler, sosyalistler çözecektir. Kapitalizm yıkılarak doğa kurtulabilir" diye belirtti.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), doğanın talan edilmesinden sorumlu petrol tekeli Shell önünde eylem yaptı.

"Doğa için kapitalizmi yık" pankartının açıldığı eylemde yapılan konuşmada, "Doğayı sermayeye peşkeş çeken, yaşam alanlarımızı, canlıları katleden Shell ve onun işbirlikçisi, her türlü desteği sağlayan devleti teşhir ediyoruz. Biliyoruz ki bunlar güzel olan her şeye düşman. Hayvanlara düşman, doğaya düşman, canlıya düşman" denildi.

Konuşmada, "Shell orman yangınlarında bölge halkına yardım gönderdiğini söylüyor. Orman yangınlarından, sellerden, felaketlerden, doğanın talan edilmesinden, iklim krizinden baş sorumlularından biridir Shell. Shell'in ikiyüzlü politikalarını tanımıyoruz. Yardımlarını alıp başına çalsın" diye kaydedildi.

Eylemde yapılan konuşmada "İklim krizini çözecek olan bu kapitalist şirketler değildir. İklim krizini devrimciler, sosyalistler çözecektir. Kapitalizm yıkılarak doğa kurtulabilir" diye belirtildi.