2 Ekim 2024 Çarşamba

Silivri hapishanesinde tutsaklar işkenceyle intihara sürüklendi

Silivri 5 Nolu Hapishanesi'nde tutsaklar sistematik işkenceye maruz kalıyor ve intihara zorlanıyor. Hastaneye kaldırılan iki tutsak yaşamını yitirdi.

Silivri 5 Nolu Hapishanesinde 6 Nisan günü sayım sırasında tutsaklar darp edildi, ardından ise sistematik işkenceye maruz kaldı, intihara zorlandı, haklarında gerçeğe aykırı tutanak tutuldu, doktora giden tutsaklar "darp yoktur" beyanında bulunmaya zorlandı. 

8 tutsağın Silivri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı kamuoyuna yansımıştı. 9 Nisan günü açıklama yapan Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü bir açıklama yayınlayarak olayı yalanlamıştı.

Ancak sistematik işkencenin sürdüğü, tutsakların avukatlarıyla görüşmelerinin engellendiği ve hastaneye kaldırılan tutsaklardan Ferhan Yılmaz ve adı öğrenilemeyen diğer bir tutsağın hayatını kaybettiği, Yılmaz'ın cenazesinin ailesi tarafından alındığı öğrenildi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, tutsak yakınları ve milletvekillerinin katılımıyla konuya ilişkin şube binasında 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.