24 Eylül 2024 Salı

Sinbo direnişinin birinci yılı kutlandı: Mücadele sürecek

Sinbo direnişinin birinci yılı etkinlikle kutlandı. Direnişçi Dilbent Türker, bir yıllık süreci hatırlattı. Dayanışmanın ilmek ilmek örüldüğü direnişi  yarın sonlandıracağını duyuran Türker, mücadeleye devam edeceğini kaydetti. 

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası'nın (TOMİS) Sinbo Direnişinin 1. yılı etkinliği, Nazım Hikmet Şişli Kent Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İşçi sınıfının mücadelesinde ölümsüzleşenler şahsında saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, Sinbo direnişinin bir yıllık sürecinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

"Bir zincir yitirenler, bir dünya kazanacak! Sen de o dünyadansın, sınıfın bil, safa gel!", "Topyekun saldırılara karşı topyekun mücadele! Devrimci sınıf sendikacılığı bayrağını yükseltelim!", "MESS ve sendikal ihanet düzenini yıkalım! Söz-yetki-karar hakkı işçilere!" ve "Krizin ve pandeminin faturasını ödememek için işgal, grev, direniş!" yazan pankartların asıldığı salonda, "Madde 25/2 (Kod-29) kaldırılsın!, sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın!, işten atmalar yasaklansın!, Herkese iş ve gelir güvencesi sağlansın!" talepleri yer aldığı, Sinbo direnişinin bir yıllık süreci kronolojik bir şekilde çeşitli görseller de sergilendi.

Etkinlik boyunca salonda coşkulu bir şekilde "Yaşasın sınıf dayanışması", "Dilbent Türker yalnız değildir!", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!" sloganlar atıldı.

"İşçi sınıfına dayatılan kölelik koşullarına karşı sermayenin tüm saldırılarının ancak işçi sınıfının fiili meşru mücadele çizgisi ile püskürtülebilir" denilen açılış konuşmasında temel hak ve talepler bir kez daha sıralandı. "Gelin işçi sınıfı olarak birleşelim, sömürün olmadığı özgür yarınlar için mücadeleyi yükseltelim" denildi.

TOMİS adına yapılan konuşmada direniş süreci özetlendi. "Kod 29'a ve sendika düşmanlığına karşı mücadeleyi büyütelim! şiarıyla gerçekleştirdiğimiz bu buluşmamız, sınıfımıza yönelik hayata geçirilen saldırılara karşı, mücadele bayrağımızı yükseltme çağrımıza dönüşecektir" denilen konuşmada; yozlaşmış, çürümüş sendikal düzeni alaşağı etmeden, emeğin kurtuluşuna ulaşmak gerektiği kaydedildi. 

Sinbo direnişçisi Dilbent Türker ise direnişte dayanışmanın ilmek ilmek örüldüğünü kaydetti. Türker, "Bundan sonraki direnişimizi çadır boyutu ile kaldırıyoruz. Yine fabrikalarda iş yerlerinde sermaye iktidarının ve patronların karşısında işçi sınıfının devrimci bayrağını yükseltmeye devam edeceğiz" dedi.

Türker yarın Sinbo fabrikası önünde direnişi bitireceğini, ancak mücadeleyi sürdüreceğini duyurdu.