7 Ekim 2024 Pazartesi

Şırnak Barosu'ndan ırkçı faşist katliama ilişkin açıklama

Konya'daki ırkçı faşist saldırıya karşı açıklama yapan Şırnak Barosu, saldırıların münferit bir vaka olarak gösterilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti. Irkçılığa karşı olduklarını kaydeden Şırnak Barosu, davanın takipçisi olacaklarını belirtti. 

Şırnak Barosu, Konya'nın Meram ilçesinde yaşanan ırkçı faşist saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Dedeoğlu ailesinin daha önce çeşitli basın yayın organlarına vermiş olduğu demeçlerde tehdit aldıklarını ve hayatlarından endişe ettiklerini söyleyerek koruma talep ettikleri hatırlatılan açıklamada, "Yaşam hakkının korunması ve bu amaçla gerekli tüm önlemlerin alınması hukuk devleti olmanın bir gereğidir" denildi. 

'IRKÇILIĞA KARŞI OLAN BAROLAR HEDEF GÖSTERİLDİ'
Şırnak Barosu'nun da içinde bulunduğu 15 baro tarafından 23 Temmuz tarihinde, "Kürt kimliğine yönelik sıklıkla bu ve benzeri linç girişimine, nefret söylemine ve saldırılara maruz kalındığı" açıklamasının hemen akabinde baroların hedef gösterildiği, kriminalize edildiği ve olayın sıradan adli bir vaka olduğu iddia edildiği kaydedildi. 

'OLAYLARIN ÇOĞALMASINA SEBEP OLMUŞTUR'
Açıklama, şöyle devam etti: "Özellikle medya ve siyasetçiler tarafından kullanılan ayrıştırıcı ve ötekileştirici dil maalesef toplum nezdinde karşılığını bulmuş ve bu ve benzer olayların çoğalmasına sebep olmuştur. 

'CEZASIZLIK POLİTİKASINDAN CESARET ALANLAR KATLETMİŞLERDİR'
Daha önce de dile getirmiş olduğumuz üzere bu saldırı ve katliamları sıradan ve münferit vakalar olarak görmek gibi naif bir yaklaşım içerisinde olmayacağız! Kürt kimliğine yönelik yaygın ve ırkçı saldırılara karşı güvenik önlemlerinin yetersiz kalması, etkili bir soruşturmanın yürütülmemesi ve akabinde sürdürülen cezasızlık politikasından cesaret alan saldırganlar en nihayetinde 7 vatandaşımızı katletmişlerdir.

'DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
Şırnak Barosu olarak ırkçı saiklerle gerçekleşen bu vahim olay karşısında gerçek faillerin ve azmettirenlerin tespiti ile etkili bir soruşturmanın yürütülerek hak ettikleri cezayı almaları, göz göre göre meydana gelen katliamı önleyemeyen, göz yuman ve sorumluluğu olan görevliler hakkında ivedilikle işlem yapılması için davanın takipçisi olacağız."