3 Ekim 2024 Perşembe

Şırnak Tabip Odası: Sağlık çalışanlarına şiddete hayır

Şırnak Tabip Odası, SES ve KESK'le geçen gün bir savcının görevli doktoru tehdit ettiği Şırnak Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde toplandı. Sağlık emekçileri, yetersiz sağlıkta şiddet yasasına ve cezasızlık politikalarına dikkat çekerek, "Sağlıkta şiddet son bulsun" çağrısı yaptı.

Şırnak Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Şırnak Devlet Hastanesi acil servisinde çalışan bir doktorun savcı tarafından tehdit edilmesini hastane önünde toplanarak protesto etti.

Bir dakika boyunca acil servis önünde alkış eylemi gerçekleştiren sağlıkçılar, "Sağlık çalışanlarına şiddete hayır" yazılı pankart açtı. Basın açıklamasını Şırnak Tabip Odası'ndan Dr. Ferhat Kaya okudu. Kaya, sağlık emekçilerine yönelik şiddetin gün geçtikçe normalleştiğine dikkat çekerek, "Tehdit ve baskının her gecen gün arttığı iş yerlerimizde ruhsal çöküntü içerisindeyiz. Hekime şiddet olduğunda şikayette bulunduğumuz ve adalet için başvurduğumuz kurumun, yani savcının bu olayın içinde olması sağlıkta şiddettin geldiği nokta açısından çok daha fazla endişe vericidir" dedi. 

'HAKKIMIZI ÖDEMEDİLER AMA ARTIK CANIMIZA KASTEDİYORLAR'
Kaya, yaşanan durumun sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti ve sağlıkta şiddet yasasının yetersizliğine işaret etti. Doktora saldıran savcının mesleğinden kaynaklı imtiyazı kötüye kullandığını kaydeden Kaya, "Kamunun imtiyazlarını kendi şahsi imtiyazları haline getiren kişileri biliyorduk fakat bu kadar pervasız olunacağını da görmüş olduk. Korkmuyoruz, susmuyoruz ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Pandeminin başından bu yana fedakarca çalışan, insanları iyileştirmek için canını ortaya koyan sağlık emekçileri, bunca çabasına karşılık şiddete uğramaya devam ediyor. 'Hakkınız ödenmez' dediler, ödemediler ama artık canlarımıza kastediyorlar" ifadelerini kullandı.

Cezasızlık politikalarına son verilmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, tüm kamuoyunu sağlık emekçilerinin yanında durmaya çağırdı.