4 Ekim 2024 Cuma

Şırnak'ta tutuklananların sayısı 18'e yükseldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun HDP'yi hedef göstermesinin ardından partinin Cize ilçe binası ve çok sayıda ev basılarak gözaltına alınan 32 kişiden 6'sı daha tutuklandı. Tutuklananların sayısı 18'e yükseldi.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde gözaltına alınanlardan 9 kişi daha bugün adliyeye getirildi. Ters kelepçe takılı halde adliyeye getirilenlerden 6'sı tutuklanırken, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mahkeme, HDP yöneticisi Naim İnedi, Mehmet Salih Tutuş ve Ali Tunç'u adli kontrol şartıyla serbest bırakırken, Serhat Küçük, Renas Onak, Kerem Satan, Özgür Kurami, Agit Malgaz, Gökhan Erkul hakkında tutuklama kararı verdi.

AKP Cizre eski İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi Tahir Güven'in ölümünden sorumlu tutularak gözaltına alınan 32 kişiden bugüne kadar 18 kişi tutuklandı.

'İKİ OĞLUMU KATLETTİLER KALANI DA TUTUKLADILAR'
Adliye önünde oğlu Serhat Küçük'ün mahkemesini takip eden ve Cizre'de özyönetim direnişi sırasında iki oğlu katledilen anne Necat Küçük, oğlunun tutuklamasına tepki gösterdi, "İki oğlumu katlettiler, kalanı da tutukladılar" dedi.

Dün akşam ve bugün sabah saatlerinde aynı dosya kapsamında gözaltına alınan Cizre Birca Belek Dil ve Kültür Derneği Eşbaşkanı Mirza Kurt (Ronî) ve Meya-Der üyesi Osman Aksu halen Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor.