2 Ekim 2024 Çarşamba

'Siyasi kumpas davalarına karşı daha fazla kenetleneceğiz'

"Kobanê soruşturması" adı altında yüze yakın kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren EMEP, EHP, Halkevleri, SMF, TİP, TÖP HDP'yle dayanışma içinde olacaklarını kaydetti.

EMEP, EHP, Halkevleri, SMF, TİP, TÖP Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP üye ve yöneticilerine, daha önceki dönemlerde görev yapmış belediye eşbaşkanlarına dönük siyasi kumpas operasyonuna ilişkin açıklama yaptı.

Demokratik siyasetten korkanların başvurduğu siyasi kumpas operasyonlarının  nafile olduğu gibi tehlikeli ve karanlık olduğu belirtilen açıklamada, "Özgürlükten, eşitlik ve barış mücadelesinde ısrar edenler olarak her türlü kumpas davasının karşısında durmaya devam edeceğiz" denildi.

Siyasi operasyonlar ve hukuk dışı uygulamalarla, demokratik mücadele alanının yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde, demokrasi güçleri olarak bu saldırıları boşa çıkarmak için daha fazla kenetlenip mücadeleyi büyüteceğiz ifadelerinin yer aldığı açıklama şöyle devam etti: "Demokrasi güçleri olarak çok bedel ödedik, korkmadık, yılmadık ve geri adım atmadık. Türkiye halklarının demokratik, ortak ve özgür geleceği için inatla ve kararlılıkla demokrasi yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. HDP'ye yönelik bu saldırılar Türkiye'deki bütün muhalefete, demokrasi güçlerine, ortak yaşam ve mücadele umuduna ve halkların kardeşliğine yönelik saldırılardır. Bu çerçevede, halklarımız ve demokratik kamuoyunu HDP ile dayanışmaya çağırıyoruz."