23 Eylül 2024 Pazartesi

Siyonist İsrail askerleri 2 Filistinli genci katletti

Siyonist İsrail güçleri Cenin Mülteci Kampına baskın yaparak Filistinli 2 genci katletti, 15 kişiyi yaraladı. Filistinli iki genç için kitlesel bir cenaze töreni düzenlendi. FHKC, İsrail katliamına tepki göstererek mücadeleyi büyütme sözü verdi.

Siyonist İsrail ordusu, geçtiğimiz günlerde Filistinli bir direnişçinin Tel Aviv'de düzenlediği silahlı eylemi bahane ederek Cenin'de bulunan mülteci kampına baskın düzenledi. Baskına direnen Filistin halkıyla işgalci güçler arasında çıkan çatışmada 2 Filistinli genç katledildi. Katledilen gençlerin 17 yaşındaki Sanad Muhammed Ebu Attia ile 23 yaşındaki Yezid El-Saadi olduğu belirtildi. Ayrıca çatışmalarda 15 Filistinli yaralandı. Filistin halkı, katledilen Filistinli gençler için Cenin'de kitlesel bir cenaze töreni düzenledi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) konuya dair resmi internet sitesinden açıklama yaparak hayatlarını kaybeden Ebu Attia ve El-Saadi'nin yasını tuttuklarını belirtti.

Siyonist İsrail güçlerinin Filistin halkı ve Mescid-i Aksa üzerinden izlediği kirli politikalara değinen FHKC işgalci İsrail'e karşı eylemlerinin süreceğini vurguladı.

FHKC yaptığı açıklamada, Filistin halkına ve hayatını kaybeden direnişçilere mücadeleyi büyütme sözü verdi.

Cenin Kampındaki El-Aksa Şehitleri Tugaylarına bağlı savaşçılar da basın açıklaması yaparak genel seferberlik ilan etti.