23 Eylül 2024 Pazartesi

Siyonist İsrail askerleri Filistinli işçiyi katletti

Siyonist İsrail askerleri Batı Şeria'nın kuzeyindeki Kalkiliya kentinde ırkçı ayrım duvarı yakınlarında Nebil Ahmed Selim Ğanim adlı Filistinli bir işçiyi silahla katletti. İsrail askerleri Filistinli balıkçılara da taciz ateşi açtı.

Siyonist İsrail güçleri bu sabah Batı Şeria'nın kuzeyindeki Kalkiliya kentinde ırkçı ayrım duvarı yakınlarında Nebil Ahmed Selim Ğanim adlı Filistinli bir işçiyi silahla katletti.

İsrail gazetesi Yediot Ahranot, Filistinli işçinin duvarı tahrip etmeye çalıştığını söyleyerek katliamı meşrulaştırmaya çalıştı.

İşgal rejimi, Filistinlilere ait arazilerden daha çoğuna el koyabilmek için 2002 yılında Batı Şeria'da ırkçı ayrım duvarını inşa etmeye başladı. Duvarın inşaatı için 164 bin 780 dönüm araziye el konulurken, Batı Şeria'nın geniş tarım arazileri gasp edildi.

Duvar nedeniyle binlerce Filistinli öğrenci ve öğretmenin okulları erişi engellenirken, duvarın arkasında bulunan arazi ve iş yerlerine gitmek isteyen Filistinlilerin siyonist işgal yönetiminden özel izin alması gerekiyor.

İSRAİL ASKERLERİ BALIKÇILARA ATEŞ AÇTI
Öte yandan, siyonist işgal güçleri bu sabah Gazze'nin kuzeyinde avlanmakta olan Filistinli balıkçı teknelerine ateş açtı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin Balıkçı Komiteleri Birliği'nden edindiği bilgiye göre, işgal donanmasına ait hücumbotlar es-Sudaniyye bölgesi açıklarında Filistinli balıkçı teknelerini hedef aldı.

Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı, balıkçı teknelerinde de herhangi bir hasar meydana gelmediği ifade edildi.