1 Ekim 2024 Salı

Sosyalist gazeteci Sarıyer mezarı başında anıldı

Sosyalist gazeteci Erdem Sarıyer, ölümsüzlüğünün birinci yılında mezarı başında anıldı. Çalışma arkadaşları ve ailesi, Sarıyer'in işini çok seven bir gazeteci ve çok başarılı bir fotomuhabir olduğunu vurgulayarak, onun ideallerini kuşanmaya devam edeceklerinin sözünü verdi.

Sosyalist gazeteci Erdem Sarıyer, ölümsüzlüğünün birinci yılında Feriköy Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Sarıyer'in çalıştığı Atılım Gazetesi ve Ceylan Yayınları'ndan çalışma arkadaşları ve babası Metin Sarıyer'in katıldığı anma, hakikatin peşinden koşarken ölümsüzleşen tüm özgür basın emekçileri için saygı duruşuyla başladı.

Anmada söz alan Erdem Sarıyer'in babası Metin Sarıyer, Erdem'in fotoğrafçılık ve resim konusunda çok başarılı, çok sade ve hakiki bir insan olduğunu anlattı. Sarıyer, "Kaybettim diyemiyorum, ben hep onunla yaşayacağım, onun mücadelesini devam ettireceğim" ifadelerini kullandı.

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Erdem Sarıyer'in emekçiliğine, sadeliğine, devrimciliğine ve mütevaziliğine dikkat çekti. Sarıyer'in ölümüyle herkesi kahrettiğini ifade eden Tümüklü, "Onun mücadelesini sürdürmek hepimiz için bir görev. Onun yaşamındaki o sadeliğinden, mütevaziliğinden, emekçiliğinden ders çıkarmak hepimiz için bir görev" dedi. Tümüklü, mezarı başında Sarıyer'e söz vererek, onun ideallerini, iddiasını, cüretini kuşanmaya devam edeceklerini söyledi.

Erdem Sarıyer'in uzun süreli çalışma arkadaşlarından Sonnur Sağlamer, Sarıyer'in çok iyi bir gazeteci ve fotomuhabir olduğunu kaydetti. "İşini çok seviyordu, gazeteyi çok seviyordu, bizi çok seviyordu" diyen Sağlamer, Sarıyer'in aldığı işi sonuna kadar yerine getiren bir karakterde olduğunu vurguladı. Sağlamer, "Duyarlıydı, insani yanları çok gelişkindi ama çok sessiz çok sakindi. 'Ben kolektifin dışında kalırsam yaşayamam, nefes alamam' demişti. Kolektif içerisinde de sonsuzluğa uğurladık. Erdem, kolektif de seni unutmayacak, seni çok özlüyoruz" ifadelerini kullandı.

Anma, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.