29 Eylül 2024 Pazar

Sosyalistler halka 'ESP'ye üye ol' çağrısında bulundu

Adalet, özgürlük ve devrim için ESP saflarında örgütlenme çağrısı yapan sosyalistler, tüm halkı işçi katliamlarına, faşizme, kapitalizme, kadın cinayetlerine karşı ESP saflarında mücadeleyi büyütmeye davet etti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), "Örgütlüysen güçlüsün" kampanyası kapsamında Kadıköy'de Söğütlüçeşme metrobüs istasyonunda kitlesel bildiri dağıtımı yaptı.

Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan maden katliamının kader değil cinayet olduğunu vurgulayan ESP'liler, iş cinayetlerine, patronlara ve kapitalist sömürü düzenine karşı ESP saflarında örgütlenme çağrısı yaptı.

Adalet, özgürlük ve devrim için tüm halkı ESP'ye katılarak mücadeleyi büyütmeye çağıran sosyalistler, ESP'nin kadın özgürlük mücadelesinde, demokratik Alevi mücadelesinde, Kürt özgürlük hareketinde oynadığı role dikkat çekti.

Halkın bütün sorunlarının kaynağının kapitalizm ve faşizm olduğunu vurgulayan sosyalistler, ESP'nin işçi sınıfı ve ezilenlerin öncü partisi olduğunu vurgulayarak, "Örgütlüysen güçlüsün" dedi ve tüm halkı ESP saflarında mücadele etmeye davet etti.

DERSİM SOKAKLARI AFİŞLERLE DONATILDI
ESP'nin "Örgütlüysen güçlüsün ESP'ye üye ol" kampanyası kapsamında Dersim sokakları afişlerle donatıldı.

Kent merkezinde afiş asan, broşür dağıtan sosyalist yurtseverler, Ovacık'ta da halka ESP broşürlerini ulaştırdı. Kampanya çalışması önümüzdeki günlerde açılacak standlar ve ev ziyaretleri ile devam edecek.

Bildiri dağıtımı boyunca halktan da büyük ilgi gören sosyalistler, Bartın'da yaşanan maden patlamasına ilişkin bu akşam saat 18.00'da Kadıköy rıhtımında düzenlenecek eyleme katılım çağrısında bulundu.