9 Ekim 2024 Çarşamba

Sosyalistler sokağa çağırdı: Mafya-devlet işbirliğine mücadeleyle son verebiliriz

Gazi ve 1 Mayıs Mahallerinde halka yönelik konuşma yapan ESP üyeleri, devlet-mafya işbirliğini teşhir etti ve tüm ezilenleri sokağa, birlikte mücadeleye çağırdı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul'da, Gazi ve 1 Mayıs Mahallelerinde halka yönelik konuşmalarla devlet-mafya işbirliğini teşhir etti. Sosyalistler, sokak sokak yürüttükleri çalışmalarla kadınları, işçi ve emekçileri, gençleri mücadeleye çağırdı. 

Gazi Mahallesi'nde "Mafya=Devlet, bu pisliği devrim temizler" yazılı pankartı asan sosyalistler halka yönelik konuşmalarda şu ifadeleri kullandı: "Mafya lideri Sedat Peker'in kirli işbirliği yaptığı AKP'lilerin suçlarını birer birer ortaya dökerken, gördük ki kendini suç örgütü olarak ifşa etmiştir. Bugün Gazi Mahallesi'ne uyuşturucuyu sokanlar da, ticaretini yapanlar da bunlardır. Biz devrimciler diyoruz ki onların suçları büyük; Sedat Peker'in de, Süleyman Soylu'nun da, Mehmet Ağar'ın da AKP'lilerin suçları büyük. Bu suçlara karşı video izleyerek mücadele edemeyiz; kadınlar, ezilenlerin, işçilerin, emekçilerin antifaşist mücadelesiyle mafya-devlet iş birliğine son verebiliriz. Bu yüzden, bu pisliği devrim temizler diyoruz."

'İKTİDAR SERMAYEDARLARIN, ÇETELERİN İKTİDARIDIR'
1 Mayıs Mahallesinde de sokak sokak çalışma yürüten sosyalistler, çete lideri Sedat Peker'in Saray'la girdiği kavga sonucu kirli işbirliklerini ortaya döktüğünü kaydetti. İktidarın ezilenlerin değil, bir grup sermayedarın, mafyanın iktidarı olduğunun altını çizen sosyalistler, "AKP/MHP Saray iktidarı tüm kirli işlerini mafyaya yaptırıyor. Tüm pisliklerinizle gideceksiniz, kaybolacaksınız. İşçiler, emekçiler, kadınlar, Kürtler, gençler kazanacak. Saray iktidarı mafya iktidarıdır. İşçileri, emekçileri bu pisliğe karşı sokağa, mücadeleye çağırıyoruz. Onlar gidecek biz kazanacağız. Mafya, çete gidecek; işçiler emekçiler kazanacak" dedi. 

Sosyalistler, çalışma sırasında sık sık "Bu pisliği devrim temizler" sloganını attı.