9 Ekim 2024 Çarşamba

Sosyalistlerin duruşması başladı

7 Ekim 2020'de gözaltına alınan sosyalistlerin 3 gün sürecek davası bugün başladı. Bugünkü duruşmada savunma yapan 9 sosyalist, cenazeye katılmanın suç sayılmadığının altını çizdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 7 Ekim 2020 günü sabaha karşı gözaltına alınan sosyalistlerin duruşması başladı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na (SGDF) yönelik operasyonda aralarında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve muhabiri Pınar Gayıp'ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmış, dört gün sonra bırakılmıştı. 

Pandemi nedeniyle 3 gün sürecek olan sosyalistlerin duruşması bugün başladı. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ilk duruşmada 9 sosyalist savunma yaptı. 

Haber takibi için katıldığı cenazenin dosyaya suç olarak konulduğunu hatırlatan muhabirimiz Pınar Gayıp savunmasında, "2015 yılından bu yana ETHA'da gazetecilik yapıyorum. Dosyada yer alan etkinliklere katıldım. Cenaze törenini de 12 Mart yürüyüşünü de haberini yapmak için takip ettim. Bir gazetecinin yaptığı haber de bunun için katıldığı etkinlikler de suç sayılamaz. Dolayısıyla suçlamayı reddediyorum" dedi.  

Savunma yapan diğer sosyalistler de cenazeye katılmanın suç sayılmayacağının altını çizdi. Sosyalistler üstlerine atılı suçu reddetti. 

Duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.