4 Ekim 2024 Cuma

'Söz veriyoruz, bu mücadele başarıyla sonuçlanacak'

Diyarbakır ve Van'da Adalet Nöbeti devam ediyor. Hapishanelerde direnişin sürdüğünün altı çizilen nöbetlerde, dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı yapıldı. 

İktidarın tutsaklara yönelik düşman politikaları nedeniyle hapishanelerden ölüm haberleri geliyor. Hasta ve infazı yakılan tutsak aileleri Diyarbakır ve Van'da "hapisnanelerden ölüm çıkmasın" diyerek başlattıkları Adalet Nöbeti'ni sürdürüyor. 

VAN
Van Barosu'ndaki Adalet Nöbeti'nin 15. gününde aileleri Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi üyeleri ziyaret etti. 

Ziyarete gelenleri nöbetteki ailelerden Dilşah Alkan ve Zeynep Dayan karşıladı.

HDP PM üyesi Deniz Öztekin, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecrit politikasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Tecride bağlı olarak hapishanelerde siyasi tutsaklara dönük düşmanvari bir tutumun sergilendiğini ifade eden Öztekin, Türkiye'de yaşanan krizin temelinde Kürt sorunu olduğunu ve buna bağlı olarak geliştirilen tecrit politikası olduğunu vurguladı.

DBP Van İl Eşbaşkanı Gülderen Varlı ise nöbetin daha da büyütülmesi gerektiğini söyledi. İmralı'da PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecrit politikasına değinen Gülderen, tecridin tüm bölgeye yayıldığını dile getirdi. Buna karşı başta hapishanelerde olmak üzere Kürt halkının direniş içerisinde olduğunun altını çizen Gülderen, "Söz veriyoruz ki bu mücadele başarı ile sonuçlanacak. Kimse kadınları ve Kürt halkını kokutamayacak. Biz bu kirli politikaları kabul etmiyoruz" dedi.

Ziyaret sonrası toplu fotoğraf çeken kadınlar, "Bijî berxwedana zindana" sloganları attı.

DİYARBAKIR
Diyarbakır Barosu Hizmet Binası'ndaki Adalet Nöbeti ise 38. gününde. Aileler bugün İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'nin hasta tutsakların özgürlüğü için bir günlük "Yaşamı savunuyoruz" nöbet eylemine katıldıklarından kaynaklı bugün ki eylemlerine ziyaretçi kabul etmediler. Aileler eylemlerini baroda sürdürüyor.