23 Eylül 2024 Pazartesi

Sri Lanka'da sosyal medyaya erişim engellendi

Sri Lanka'da gıda ve yakıt fiyatlarındaki fahiş artışa karşı günlerdir sokakları terk etmeyerek Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa'nın istifasını isteyen halkın eylemleri devam ediyor. Halkın sokağa çıkışını engelleyemeyen Rajapaksa, 36 saatlik sokağa çıkma yasağının ardından sosyal medya yasağı getirdi.

Sri Lanka'da halkın sokak eylemleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa'nın istifasını isteyerek resmi konutunun önünde günlerce eylem yapan halk, sokağa çıkma yasağıyla engellenmeye çalışılıyor.

Artan gıda ve akaryakıt fiyatları, saatler süren elektrik kesintilerinin ardından başlayan sokak gösterilerini engellemek için dün 36 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, bugün de ülkede yaşanan halk tepkisini görünmez kılmak için sosyal medya yasağı getirildi.

Facebook, Twitter, Instagram ve WhatsApp gibi uygulamalara erişim yasağının sokağa çıkma yasağına rağmen bugün yapılacak eylem çağrılarının ardından gelmesi dikkat çekti.

Hükümetin ilan ettiği sokağa çıkma yasağı yarın sabah sona erecek.

OHAL İLAN EDİLDİ
OHAL ilan edilen Sri Lanka'da halk zorunlu tüketim malzemelerine ulaşmak için uzun kuyruklara giriyor, uzun süren elektrik kesintileri nedeniyle esnaflar dükkanlarını açamıyor.

Sokak gösterilerinin yanı sıra sosyal medyada da "#GoHomeRajapaksas" ve "#GotaGoHome" paylaşımları yapılıyor.