7 Ekim 2024 Pazartesi

STPK: Aşıdan değil, virüsten korkulmalıdır

Aşılanma sonrası ölümlerin büyük oranda azaldığına dikkat çeken STPK, aşılanma çağrısı yaptı. 

Diyarbakır'da çok sayıda demokratik kitle örgütü, dernek ve kuruluşun içerisinde yer aldığı Sivil Toplum Pandemi Koordinasyonu (STPK), kentteki Covid-19 salgını sürecine dair açıklama yaptı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) binasında yapılan açıklamaya Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Diyarbakır Barosu, İnsan Hakları Derneği (İHD), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) temsilcilerinin de yer aldığı çok sayıda kişi katıldı. Açıklamanın yapıldığı yere "Aşı olmak toplumsal sorumluluğumuzdur" pankartı asıldı. Sivil Toplum Pandemi Koordinasyonu (STPK), düzenlediği basın toplantısında aşı olmanın toplumsal bir sorumluluk olduğunu kaydederek, aşılanma çağrısı yaptı. 

Basın metnini okuyan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan pandemi sürecinde yaşananların hatırlattı. Turan, 400'e yakın sağlık çalışanını hayatını kaybettiği belirtildi. Aşılama sonrasında ölümlerde belirgin bir azalma sağlandığı aktarılan basın toplantısında, "Sağlık alanında yaşanan bölgesel eşitsizlikler aşılama oranlarına da yansımış, bölge illeri aşılamada da son 10'u oluşturmaktadır. Buna karşın vaka sayısındaki artışta en başta gelen illeri oluşturmaktadır. Bu tablonun ortadan kaldırılması için kamu aracılığıyla yerel dinamiklerin de sürecin içine katıldığı güçlü bir aşı bilgilendirme kampanyasına ihtiyaç olduğu açıktır. STPK olarak önümüzdeki günlerde aşağıdaki etkinliklerin yapılmasının planlandığı, Kentimizdeki aşılama oranlarının artırılması için sorumluluk almaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

Emek, meslek örgütleri ve siyasi parti temsilcileri olarak bir araya geldiklerini belirten Turan, "Büyük bir bedel ödediğimiz pandemiye karşı aşı olmak toplumsal sorumluluğumuzdur. Kendimizi, sevdiklerimizi ve toplumu korumanın en etkili ve güvenilir yolu aşılamadır. Aşı oranlarını arttırarak sevdiklerimizi ve toplumumuzu koruyabiliriz. Aşıdan değil, virüsten korkulmalıdır" çağrısı yaptı.