30 Eylül 2024 Pazartesi

Suruç şehidi Vatan Budak mezarı başında anıldı

Suruç katliamında yaralandıktan 16 gün sonra kaldırıldığı hastanede ölümsüzleşen Vatan Budak, Karlıtepe'deki mezarı başında anıldı. Baba Murat Budak, 33 düş yolcusunun kavgalarını yaşatanların kendilerine umut ve ve direnç verdiğini söyledi.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç katliamında ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede 16 gün boyunca yaşam mücadelesi verdikten sonra ölümsüzleşen Vatan Budak'ı, Karlıtepe Mezarlığı'ndaki mezarı başında andı. Anmaya, Vatan Budak'ın ailesi, arkadaşları ve yoldaşları katıldı.

"Hiçbir düş yarım kalmayacak" pankartı ve kara-kızıl bayrağın açıldığı anma, Vatan şahsında 33 düş yolcusu anısına saygı duruşuyla başladı.

TOPALOĞLU: ROJAVA'DAKİ DEVRİME DOKUNMAK İÇİN YOLA ÇIKTILAR
Anmada ilk sözü, Suruç Aileleri İnisiyatifi adına Emrah Topaloğlu aldı. 33 düş yolcusunun Kobanê için yola çıkarak Türkiye ve Kürdistan halklarının kardeşliği için süregelen mücadelede somut bir adım attıklarını belirtti. "Hem de sayılarına, yaşlarına, bulundukları yere bakmadan büyük bir cüretle oraya atıldılar. Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da devrim hayali kuranlar oradaki devrime dokunmak için gittiler" diyen Topaloğlu, 33 düş yolcusunun Türkiye'deki gençliğin isyanını Rojava devriminin gençleriyle buluşturmayı hedeflediğini söyledi.

33 düş yolcusunun sık sık Kobanêli çocuklara oyuncak götürmeleriyle anıldığına işaret eden Topaloğlu, şöyle devam etti: "Ama onlar sadece bununla anılmak istemezlerdi. Onlar daha çok bir devrime dokunmanın heyecanıyla anılmak isterlerdi. Bize bırakmak istedikleri miras da budur. Bugün bir ailesi, arkadaşları, yoldaşları ve Suruç için adalet mücadelesi veren tüm kesimler olarak onların bu düşlerini esas almalı ve bu düşleri hedefe ulaştırmak için mücadele etmeliyiz."

BUDAK: KAVGALARI YAŞIYOR, YAŞATILACAK
Vatan Budak'ın babası Murat Budak, sözlerine sekiz yıl önce barbar IŞİD çeteleri tarafından Şengal'de katledilen Êzidîleri anarak başladı. 33 düş yolcusunun "Kobanê düştü düşecek" diyenlere inat "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" diyerek yola çıktığını ve bu yolda AKP-IŞİD işbirliğiyle katledildiğini söyledi. Budak, şöyle devam etti: "Belki bedenen aramızda olmayabilirler, ama kavgaları ve mücadeleleri yaşıyor, yaşatılacak. Bunu her yerde görüyoruz, bu aileler olarak bize de umut ve direnç veriyor. Bundan sonra bizlere düşen onların bıraktığı bayrağı daha yükseklere taşımaktır. Suruç için adalet, herkes için adalet."

PEKTAŞ: DÜŞ YOLCULARININ HESABINI HEP BİRLİKTE SORACAĞIZ
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) adına konuşan Senem Pektaş ise, Vatan Budak'ın 33 düş yolcusunun umutlarını toprağa gömmeye çalışanlara inat günlerce hastanede direnmeye devam ettiğini belirtti. "Onu her daim cebindeki son parasıyla Kobanê'deki çocuklara kitap götürmesiyle hatırlayacağız. Onu her zaman o zamanki kararlığı ve cüretiyle hatırlayacağız" diyen Pektaş, düş yolcularının hesabını hep birlikte soracaklarını söyledi.