6 Ekim 2024 Pazar

Tahliye edilen hasta tutsak Çelebi 4 gündür yoğun bakımda

Bir hafta önce tahliye edilen hasta tutsak Mehmet Ali Çelebi, 4 gündür yoğun bakımda ve durumu ciddiyetini koruyor.

Ankara'da bulunan Sincan Hapishanesi'nden 25 Ağustos'ta sağlık sorunlarının ağırlaşması üzerine tahliye edilen ve tedavi için gittiği hastanede kan kanserinin akciğere sıçradığının tespit edilmesi üzerine yoğun bakıma alınan Mehmet Ali Çelebi'nin (70), durumu ciddiyetini koruyor.

Çelebi'nin durumuna ilişkin bilgi veren ailesi, doktorların kendilerine, tedaviye cevap vermediği, durumunun kötüye gittiği ve her duruma karşı hazırlıklı olmalarını söylediklerini aktardı.

Kan kanseri ve böbrek yetmezliğinin yanı sıra çok sayıda hastalığı bulunan ve hapishanede haftanın 5 günü hastaneye giderek tedavi gören ağır hasta tutsak Çelebi, infaz ertelemesi başvurusunun ardından 25 Ağustos'ta 6 ay infaz erteleme kararı ile tahliye edildi.

Çelebi, tahliye edilmesinin ardından İstanbul'da bulunan Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavi görmeye başladı. Burada gerçekleştirilen tetkiklerin ardından kanserin Çelebi'nin akciğerine sıçradığı tespit edildi. Durumu ağırlaşan Çelebi, 31 Ağustos akşamı yoğun bakıma alındı.

28 YIL TUTSAK EDİLDİ
28 yıldır hapishanede tutsak edilen Çelebi, tedavi için yaklaşık 9 ay önce Bolu F Tipi Kapalı Hapishanesi'nden Sincan Hapishanesi'ne sevk edilmişti.