2 Ekim 2024 Çarşamba

Taksim gözaltıları İzmir'de protesto edildi

Aralarında HDK Eş Sözcülerinin de olduğu 26 kişinin Kazancı Yokuşu'nda gözaltına alınması İzmir'de protesto edildi. Eylem, "Boyun eğmeyeceğiz" denildi. 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir İl Meclisi, İstanbul'da 1 Mayıs deklarasyonuna yapılan polis müdahalesi ve gözaltılara ilişkin Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl örgütü temsilcilerin yanı sıra kentteki sol sosyalist partilerin temsilcileri katıldı. Açıklamada "Baskılar gözaltılar bizi yıldıramaz, demokratik siyaset susturulamaz, demokratik toplum susturulamaz" pankartı açılırken, sık sık "Baskılar bizi yıldıramaz", "Her yer taksim her yer direniş" sloganları atıldı. 

HDK İzmir Eş Sözcüsü Sabri Gür, Türkiye'de her alanda açığa çıkan kriz halinin yönetilemediğini belirterek, "Bunun çıkışını mücadelemize saldırmakta ve demokratik toplum mücadelemizi kriminalize etmektedir. Bugün İstanbul-Taksim Kazancı Yokuşu'nda 1 Mayıs Deklarasyonuna ilişkin basın açıklaması düzenlemek isteyen kongremiz, siyasi partimiz HDP ve bileşenlerimize kolluk gücü tarafından yapılan saldırı ve estirilen terör neticesinde Eş Genel Sözcülerimiz Esengül Demir, Cengiz Çiçek, MYK Üyelerimiz Gurbet Aydoğan, Sedat Şenoğlu HDP İstanbul İl Eşbaşkanları ve bileşen parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 26 arkadaşımız hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı" dedi.

AKP-MHP iktidarının elinde bir şiddet aygıtına dönüştürülen yargı eliyle muhalif kesimlere yönelik yürütülen saldırıların ne ilk ne de son olduğunu söyleyen Gür, "İktidar kaybettikçe toplumsal muhalefete ve demokratik siyaset alanına saldırmaktadır" diye konuştu. Baskı ve yıldırma politikalarına boyun eğmeyeceklerini belirten Gür, "Demokratik toplum yürüyüşümüz ve demokratik siyaset anlayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.