29 Eylül 2024 Pazar

Tarlabaşı Toplum Merkezi davası görüldü

Tarlabaşı Toplum Merkezi'nin feshi talebiyle açılan iki ayrı davalardan bir bugün görüldü. Salon önü polis ablukasına alınırken derneği hedef gösterenler de adliye önünde konuşlandı. Avukatların taleplerini reddederek bakanlıkların davaya müdahilliğini kesinleştiren mahkeme, duruşmayı şubat ayına ertelendi.

Saray medyasının hedef göstermesinin ardından hakkında fesih davası açılan Tarlabaşı Toplumu Destekleme Derneği'nin davası İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü.

15 yıldır Tarlabaşı'nda çocukların ve kadınların bir araya gelebilecekleri güvenli alanları kurmak için çalışan derneğe iki ayrı dava açıldı. Bugün görülen dava açılan fesih davalarından ikincisi.

Duruşma öncesi salonun önü polis ablukasına alındı. Çok sayıda kişinin takip etmek istediği davaya mahkemenin salonun küçük olduğu gerekçesiyle sadece davanın tarafları ve basın alındı.

Salonu önü polis ablukasına alınırken, bir yıldan uzun süredir derneği hedef alanlar faşistler de adliye önünde toplandı.

Duruşmada TTM avukatları, İçişleri Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın davaya müdahil olmalarına yönelik karardan dönülmesini ve 11 Ekim'de ara kararla kabul edilen usulen eksiklerin tamamlanmasını istedi.

Mahkeme, bakanlıkların müdahilliğine yönelik karardan dönülmesi talebini reddetti. Bakanlıkların davaya müdahil olması kesinleşmiş oldu.

Dava, dosyanın bilirkişiden dönüşünün beklenmesi kararı verildi. Bir sonraki duruşma, 21 Şubat 2023'te.