30 Eylül 2024 Pazartesi

TAYAD'lı Aileler'den Yıldırım için çağrı

Ölüm orucu direnişinin 230. gününde olan Gökhan Yıldırım'ı sahiplenmek için Tekirdağ Şehir Hastanesi önüne çağıran TAYAD'lı Aileler, "Sibel ve Gökhan'ın etrafında kenetlenelim" dedi. 

TAYAD'lı Aileler (Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği), ölüm orucu direnişinin 230. gününde olan Gökhan Yıldırım'ın zorla tutulduğu Tekirdağ Şehir Hastanesi'ne çağırdı. Ölüm orucu direnişinden dolayı Yıldırım'ın vücudunda pek çok hasar oluştuğu belirtilen açıklamada, "Ellerindeki Yaralar sürekli halsizlik ihtiyaçlarını kendi başına karşılayamama, son zamanlarda beliren ishal gibi rahatsızlıklar uzun süreli açlığa bağlı olarak oluşan rahatsızlıklardır. Ölüm Orucu sürecinin ağırlaşması ve taleplerinin karşılanmaması sonucu avukatları ve ailesi 2 Ağustos 2022 günü Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesi için başvuru yaptı. Gökhan Yıldırım bu başvuru üzerine 4 Ağustos günü Tekirdağ Şehir Hastanesi'ne götürüldü" denildi.

'ÖLÜM ORUCUNUN 230. GÜNÜNDEKİ BİR TUTSAK'
Tekirdağ Şehir Hastanesinin Yıldırım için 3 ay infaz erteleme kararı verdiği raporda "hapishanede ve hastane mahkum koğuşunda kalamaz" denildiği aktarılan açıklamada, "Raporunun böyle düzenlenmesine rağmen 10 Ağustos 2022 günü akşam saatlerinde Gökhan Yıldırım Tekirdağ Şehir Hastanesi mahkum koğuşuna kaldırıldı. Yanında refakatçi olmak isteyen abisi Erkan Yıldırım'ın başvurusu Covid bahane edilerek kabul edilmedi. Avukatları ve ailesi tarafından bu kez aynı hücrede kaldıkları Serdar Polat'ın refakatçi olarak getirilmesi başvurusu yapıldı. Bu başvuru da kabul edilmedi. Gökhan Yıldırım ölüm orucunun 230. günündeki bir tutsaktır. İhtiyaçlarını kendisi karşılayacak durumda değildir. O'nu tek başına bırakmak ölümünü hızlandırmaktır. Gökhan Yıldırım'a refakatçi verilmemesi onu iyice güçten düşürmek yakınlarından ayırmak içindir. Bu durum zorla müdahaleye zemin hazırlamaktır" ifadeleri kullanıldı.

'İNFAZ ERTELEME KARARI GÜNLERDİR GECİKTİRİLİYOR'
Bir an önce düzenlenip hazırlanması gereken "İnfaz Erteleme" kararının günlerdir geciktirildiğinin altı çizilen açıklama şöyle devam etti: "Gökhan Yıldırım Adalet için bedenini açlığa  yatırmış onurlu bir devrimcidir. Tek çözüm serbest bırakılması ve taleplerinin karşılanmasıdır. O'nun ölüm orucu eylemi yaşadığı adaletsizliklere karşıdır. Adalet için 2020 yılındaki ölüm orucu direnişinde adalet için, türkülerimiz için Helin Bölek Mustafa Koçak İbrahim Gökçek'i şehit verdik. Helin Bölek ve İbrahim Gökçek ölüm orucunu sürdürdükleri evde operasyonla kaçırılıp hastaneye kaldırıldılar. 15 gün boyunca psikolojik olarak yıpratılmaya ölüm orucunu bıraktırmaya çalıştılar. Halkın ve Grup Yorum gönüllülerinin sahiplenmesi sonucu Helin ve İbrahim'i hastaneden çıkardık. Mustafa Koçak'a kaldırıldığı hapishane hastanesinde 5 gün boyunca işkence yapıldı. 73 damarı patlatıldı, taciz edildi, halatlarla bağlandı. Ölüm orucunu bıraktıramadılar.

Ebru Timtik bir ay boyunca hastanede zorla müdahale tehdidi ile tutuldu. Halkın Avukatına boyun eğdiremediler. Hastane önü direniş alanına çevrildi. defalarca kere saldırdıkları halde sahiplenmeyi azaltamadılar.

'ONLARI YAŞATMAYA TEKİRDAĞ ŞEHİR HASTANESİ ÖNÜNE ÇAĞIRIYORUZ'
Gökhan Yıldırım bu süreçten gelip bu bayrağı devralmıştır. Adalet için uyuşturucuya karşı mücadele ettiği için 46 yıl hapisle cezalandırıldı. Şimdi tutulduğu hastanede yaşadıkları şimdiye kadar uğradığı adaletsizliklerin devamıdır. Gökhan Yıldırım ve Sibel Balaç'ın talepleri karşılanamaz talepler değildir. Şimdiye kadar yaşanılanlar onlara onlarca yıl hapis cezası verenlerin hapishanede hak gasplarının talimatını verenlerin hasta tutsakları hapishanelerde ölüme terk edenlerin suçudur Bu suçtan vazgeçilmelidir. Gökhan Yıldırım'ın Adli Tıp Kurumuna sevki sağlanmalı ve bir an önce tahliyesi yönüyle karar verilmelidir. Gökhan Yıldırım'a refakatçi sağlanmalı, güvenliğinden ve sağlığından avukatları ve ailesi emin olmalıdır! Tüm Halkımızı Gökhan Yıldırım ve Sibel Balaç etrafında kenetlenmeye, Onları yaşatmaya Çağırıyoruz! Tüm Halkımızı Gökhan Yıldırım ve Sibel Balaç'ı Sahiplenmek için Tekirdağ Şehir Hastanesi önüne Çağırıyoruz! Tüm Halkımızı Tekirdağ Şehir Hastanesi'ni Adli Tıp Kurumu'nu ve Tekirdağ 1 No'lu F tipi Hapishanesini aramaya çağırıyoruz!"