7 Ekim 2024 Pazartesi

Temel: Kürtler güçlü, iktidar çaresiz

Cizre İlçe Örgütü'nden düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Temel, tüm saldırılara rağmen Kürtlerin geri adım atmayacağının altını çizdi. Temel, AKP/MHP ittifakının çaresizlikten Kürt halkına yönelik saldırılarını arttırdığını söyledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Örgütü, "HDP'liyiz her yerdeyiz" kampanyası kapsamında 21 Ağustos'ta kentte gerçekleştirilecek halk buluşması çalışmalarının startını verdi. HDP, bu kapsamda partinin Cizre İlçe Örgütü'nde halk toplantısı düzenledi. Toplantıya, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, milletvekilleri Nuran İmir, Hasan Özgüneş ve Hüseyin Kaçmaz ile Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Toplantı, 18 Ağustos 1992'de Şırnak Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin anılmasıyla başladı.

Söz alan Tayip Temel, tarihi bir süreçten geçen Kürtlerin her alanda özgürlük mücadelesi yürüttüğünü dile getirdi. Türkiye'nin Şengal'e yönelik devam eden saldırılarına dikkat çeken Temel, "Bugün Kürtlere düşmanlık besleyenler, dün Şengal'de bir kez daha katliam zihniyetini bizlere gösterdi. Ankara, Êzidîlerin statü sahibi olunmasına tahammül edemiyor. AKP, Güney Kürdistan'da, Rojava'da Kürtlerin statü sahibi olmasına tahammül edemiyor" dedi.

Kürt halkının bu saldırılar karşısında geri adım atmayacağını vurgulayan Temel, "Botan hakikati haykırıyor. Konya'da, İzmir'de saldırılarla, HDP'ye yönelik baskılarla, Şengal'e yönelik hava saldırılarıyla Kürtlerin iradesini kıramazlar" diye konuştu. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan tecride vurgu yapan Temel, Kürt halkının Öcalan'ın felsefesiyle özgürlük mücadelesi yürüttüğünü ve Öcalan'ın hakikatinin zayıflatılamayacağını dile getirdi.

Partisinin kampanyaları kapsamında gerçekleştirdikleri buluşmaların ardından Eylül ayında demokratik çözüm yollarını kamuoyuna açıklayacaklarını söyleyen Temel, "Sadece açıklamakla kalmayacağız, demokratik çözümün mücadelesini büyüteceğiz. Kimseden çözüm beklemiyoruz, çözüm direniştir, çözüm birliktir, çözüm örgütlenmektir. Artık finale gidiyoruz. AKP-MHP ittifakı artık çaresiz, Kürtler güçlü. Bu nedenle Kürtlerin cenazelerinden, mezarlarından, çocuklarından, kadınlarından, topraklarından korkuyorlar. Bu zulme Kürtler son verecek. Bunu direnişin kalesinden Ankara'ya, Hewlêr'e, Qamişlo'ya duyuracağız" dedi.

Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.