29 Eylül 2024 Pazar

Til Temir ve Zirgan'a ekim saldırı bilançosu

Türk devleti ve çetelerinin ekim ayında Til Temir ve Zirgan'a yönelik gerçekleştirdiği saldırıların bilançosu açıklandı. Ekim ayında toplam 599 top saldırısı yapıldığı kaydedildi.

İç Güvenlik Güçleri Türk devleti ve çetelerinin, Kuzey ve Doğu Suriye'nin Til Temir ve Zirgan kentlerine yönelik Ekim ayında gerçekleştirdiği işgal saldırılarının bilançosunu açıkladı.

Ekim ayında Zirgan'ın ilçe merkezine ve ilçeye bağlı Esediye, Dada Ebdal, Bobî, Um Hermele, Niwêhat, Til Werd, Rebîat ve El Şor köylerinin ağır silahlar ve toplarla hedef alındığı belirtildi.

Çetelerin saldırılarında Şam hükümet güçlerine bağlı bir asker hayatını kaybederken 5'i de yaralandı. Ekim ayı içerisinde Til Temir ilçesine bağlı Til Leben, Gozeliye, Um El Xêr, Dirdara, Dubûr El Qeracne, Um El Kêf ve Til Kirebêt köyleri de saldırıların hedefi olduğu kaydedildi. İşgalciler karayoluna da saldırarak halkı hedef aldı.

İç Güvenlik Güçleri'nin açıklamasına göre, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Til Temir ve Zirgan'a Ekim ayında toplam 599 top saldırısı gerçekleştirdiği ifade edildi. Saldırılarda halka ait ev ve mallar zarar gördü.