29 Eylül 2024 Pazar

Tiyatro İmge kasım ayı programı açıklandı

Tiyatro İmge'nin "Benim Adım bir özsavunma hikayesi" ve "Ölüm Uykudaydı" oyunları Kasım ayı programı açıklandı. Üç kuşak kadının özsavunma hikayesi ve tutsakların hücredeki ölüm orucu direnişini sahne alan oyunları sanatseverlerle buluşacak.

Bilim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) bünyesinde faaliyet yürüten Tiyatro İmge'nin "Benim Adım bir özsavunma hikayesi" ve "Ölüm Uykudaydı" oyunlarının Kasım ayı programı açıklandı.

BENİM ADIM
Üç kuşak kadının özsavunma hikayesini konu edinen Benim Adım oyununun hem yazarlığını hem de oyunculuğunu Ayşenur Demir üstlenirken, oyunun yönetmeni Ahmet Uçar.

Ayşenur Demir, Meryem karakterinin hayatında derin izleri olan üç kuşak kadının hikayesini sahneliyor. Oyun, dört kadının korkularıyla nasıl cesurca yüzleştiğini izleyicilere aktarıyor.

ÖLÜM UYKUDAYDI
Ölüm Uykudaydı ise bir Güney Amerika ülkesinde dört tutsağın hücrede verdikleri yaşam mücadelesini; işkenceye ve baskılara karşı ölüm orucu direnişini anlatıyor.

Yazarlığını Cuma Boynukara'nın üstlendiği oyunun yönetmen koltuğunda ise Onurcan Çelebi oturuyor. Tutsakların can feda direnişi ise sahnede Ahmet Uçar ile vücut buluyor.

KASIM AYI PROGRAMI
Ölüm Uykudaydı 5 Kasım Moda Sanat Tiyatrosu'nda, 13 Kasım'da Gölge Kültür Merkezi'nde, 19 Kasım'da ise Moda Sanat Tiyatrosu'nda; Benim Adım ise 12 Kasım'da Moda Sanat Tiyatrosu'nda, 20 Kasım'da da Gölge Kültür Merkezi'nde sanatseverler ile buluşacak.