23 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ: 15 Şubat komplosuna verilen en büyük yanıt Rojava devrimimizdir

TKŞ üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 23 yıl önce uluslararası komployla tutsak edilmesine ilişkin Qamişlo, Kobanê ve Hesekê'de eylemler yaptı. Rojava devriminin komploya verilen en büyük yanıt olduğunu belirten TKŞ üyeleri, "Komployu lanetliyoruz. Kürt halkının mücadelesi ve devrimimizle bu komplo boşa çıkarılmıştır" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), 15 Şubat 1999 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın tutsak edilmesinin 23'ncü yıldönümü vesilesiyle Qamişlo ve Kobanêde basın açıklamaları gerçekleştirdi. Qamişlo'da TKŞ binası önünde gerçekleştirilen eylemde "Direnişimizle emperyalist komployu kıracağız" yazılı pankart açıldı.

Eylemde TKŞ adına açıklama yapan Abdûlhalim Osman, Öcalan'ın 23 yıl önce uluslararası bir komplo ile esir alındığını belirtti. Osman, Kürdistan'ın kapitalist devletler tarafından dört parçaya bölündüğünü dile getirdi, Kürt halkının tarih boyunca hep sömürgecilere ve işgalcilere karşı devam ettiğini dile getirdi.

Serêkaniyê ve Girê Spî işgallerinin komplo zihniyetinden bağımsız olmadığını belirten Osman şunları belirtti: "ABD'nin desteğiyle Irak ve KDP arasında 9 Ekim'de imzalanan anlaşmada özgürlük mücadelesi üzerindeki komplonun hala sürdürüldüğünü göstermektedir. ABD ve emperyalist kuvvetler gerici bölge devletlerinin yardımı ile devrimimize karşı saldırılarını sürdürüyorlar. Türk işgalci saldırılarında en büyük destek bu devletler tarafından veriliyor."

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecrit uygulamasına dikkat çeken Osman son olarak şunları söyledi: "Sayın Abdullah Öcalan'a yönelik komplo ve ağırlaştırılmış tecride karşı mücadele edin. Bu komployu boşa düşürmüş olan Rojava devrimine sahip çıkın ve koruyun. Biz Komünist Devrimci Hareket olarak Kürt Halk Önderi için özgürlük istiyoruz. Tecridin sonlandırılması için Kürt özgürlük hareketi ile omuz omuza mücadelemize devam edeceğiz."

KOBANÊ
Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik komploya ilişkin Şehid Agit Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

TKŞ adına açıklama yapan Bahar Mistefa, Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun üzerinden 23 yıl geçtiğini dile getirdi.

Rojava kadın devriminin komplo karşı verilen en büyük yanıt olduğunu kaydeden Bahar Mistefa, "Devrimimiz bunca saldırıya rağmen ayaklarının üzerinde duruyor ve devrimci ve demokratik davasını koruyor. Bu devrim, tüm Ortadoğu halklarına özgürlük, demokrasi, eşitlik ve kadın özgürlüğü yolunu gösteriyor. Devrimimizi bu yoldan çıkarmak için ABD, KDP, Rusya, Türkiye ve diğer gerici güçlerin saldırıları çetin biçimde sürüyor" şeklinde konuştu.

Bahar Mistefa şunları dile getirdi: "Bu komploda bir çok kapitalist ve emperyalist devletin eli vardı. Komployu lanetliyoruz. Kürt halkının mücadelesi ve devrimimizle bu komplo boşa çıkarılmıştır."

HESEKÊ
TKŞ üyeleri Hesekê'de Önderlik Bahçesi'nde yaptığı basın açıklaması ile 15 Şubat uluslararası komplosunu lanetledi. TKŞ adına açıklama yapan Îman Mihemed, 15 Şubat 1999 tarihinde emperyalist devletler ve Türk devletinin birlikte gerçekleştirdiği uluslararası komplo ile Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın tutsak edildiğini hatırlattı.

Kürt halkının özgürlük mücadelesine yönelik saldırıların yıllardır devam ettiğini dile getiren Îman Mihemed, sömürgeci Türk devletinin Kürt halkının kazanımlarını yok etmek istediğine işaret etti, "mücadelemiz sürecek" diye konuştu.