23 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ: Ferhad Şiblî ölümsüzdür

TKŞ, Güney Kürdistan'ın Kelar ilçesinde Türk devleti tarafından gerçekleştiren SİHA saldırısında ölümsüzleşen Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Konseyi Eşbaşkan Yardımcısı Ferhat Şiblî ve 3 mücadele arkadaşını andı. Saldırılarla Rojava devriminin iradesinin kırılmak istendiğini kaydeden TKŞ, devrimi can pahasına savunacaklarını vurguladı.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), Güney Kürdistan'ın Kelar ilçesinde Türk devleti tarafından gerçekleştirilen silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısına tepki gösterdi.

SİHA saldırısında Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Konseyi Eşbaşkan Yardımcısı Ferhat Şiblî ve 3 mücadele arkadaşının ölümsüzleştiği, 1 kişinin de ağır yaralandığı bilgisine yer verilen açıklamada, "İşgalci Türk Devleti Rojava devrimine yönelik saldırılarını dört bir koldan devam ettiriyor. Kuşkusuz ki Ferdah Şiblî'ye yapılan saldırı Özerk Yönetime ve Kuzey ve Doğu Suriye'deki bütün bileşenlere yöneliktir. KDP ile işbirliği içerisinde her gün gerilla alanlarına saldıran Türk devleti halkın ve devrimin öncü kadrolarını hedef alarak Rojava devriminin iradesini kırmak istiyor" denildi.

Ferhad Şiblî'nin ailesine, Özerk Yönetim eşbaşkanlık üyelerine başsağlığı dileğinde bulunan TKŞ, "Her zaman bu devrim için tüm emeğini ortaya koyan Ferhad yoldaşın mücadelesine sahip çıkacağız. Halklarımız da Ferhad Şiblî'nin merasimine güçlü katılarak bu saldırıları boşa çıkaracaktır ve Türk devletin bir cevap verecektir. Rojava devrimini can pahasına savunacak ve büyüceğiz" diye vurguladı.