29 Eylül 2024 Pazar

TKŞ: Gerilla bütün ezilen halkların onur mücadelesini temsil ediyor

Rojavalı komünistler, Türk devletinin gerillaya yönelik kimyasal silah saldırılarını lanetledi, "Kimyasal silahla katledilen gerillanın öfkesi ile Bartın maden katliamında yaşamını yitiren madencilerin öfkesi birleşip sokakları tutuşturmalı" çağrısında bulundu.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri, Türk devletinin Medya Savunma Alanlarında direnen gerillalara kimyasal silahla gerçekleştirdiği saldırılara karşı eylem yaptı.

Hesekê Okuma Bahçesi'nde yapılan eylemde kimyasal silaha karşı mücadele çağrısı yapıldı. Komünistler adına açıklama yapan Ekin İsyan, Türk devletinin Kürt halkına yönelik imha ve soykırım saldırısı gerçekleştirdiğini kaydetti, "AKP-MHP saray diktatörlüğü her gün bütün dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işlemeye devam ediyor" dedi.

İşgale karşı aylardır devam eden gerilla direnişini selamlayan Ekin İsyan şöyle devam etti: "Kürt özgürlük gerillası bulunduğu her alanda işgale, faşizme, sömürgeciliğe, imha ve inkar zihniyetine karşı onur mücadelesi vermeye devam ediyor. Kürdistan'ın her metre karesini büyük bir kahramanlıkla savunan gerilla bütün ezilen halkların onur mücadelesini temsil ediyor."

Türk devletinin insanlık dışı saldırılarına karşı herkesi ayağa kalkmaya çağıran Ekin İsyan "Kimyasal silahlar ile katledilen gerillanın öfkesi ile Bartın maden katliamında yaşamını yitiren madencilerin öfkesi birleşip sokakları tutuşturmalıdır. Rojhilat'ta Jîna Emini'nin saçlarının yangını, Rojava ile buluşup AKP-MHP saray rejimini ateşe vermelidir. Bugün madencileri ‘kader' diyerek ölüme gönderen zihniyet, madencinin ve bütün işçi ve emekçilerin alın teri ile kendi saray rejimini korumak için Kürt halkına ve öncülerine karşı alçakça saldırılar, katliamlar gerçekleştirmektedir" dedi.

Sömürgeci Türk devletinin gerilla direnişi karşısında aciz kaldığını ifade eden Ekin İsyan, KDP, ABD ve Rusya başta olmak üzere emperyalist güçler ve gerici bölge devletlerinin bu saldırılarda Türk devletinin ortağı olduğunu belirtti.

Ekin İsyan açıklamanın sonunda herkesi yaşanan katliama karşı ayaklanmaya çağırdı.

Eylemde sık sık "Yaşasın gerilla direnişi" ve "Şehit namirin" sloganları atıldı.