24 Eylül 2024 Salı

TKŞ: İşgalcilerin saldırıları irademizi kıramayacak

TKŞ üyeleri, Türk devletinin Kobanê'de insansız hava aracıyla gerçekleştirdiği saldırıya saldırının yaşandığı yerde açıklama yaparak tepki gösterdi. İşgalci Türk devletinin saldırılarına direneceklerini duyurdu.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri Kobanê'de gerçekleştirilen SİHA saldırısının yaşandığı yerde eylem yaptı.

Rojavalı komünistler, Türk devletinin gerçekleştirdiği katliam saldırısına ilişkin yaptıkları eylemde, "Halkımızı, toprağımızı, devrimimizi savunacağız", "Kahrolsun ihanet, işgal ve sömürgecilik" yazılı dövizler taşıdı. Sık sık "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Yaşasın Kobanê direnişi" sloganlarını attı.

TKŞ adına açıklama yapan Bahar Kobanê, "Faşist şef Erdoğan sürekli Kürt halkını hedef alıyor. Rojava devrimine saldırıyor ve işgal alanlarını genişletmeye çalışıyor" dedi.

Rojava kentlerinin her gün tank ve toplarla bombalandığını belirten Bahar Kobanê, "Silahlı insansız hava araçları halkımızı hedef alıyor, katlediyor" diye konuştu. İşgal altındaki Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî kentlerinde işlenen savaş suçlarına dikkat çeken Bahar Kobanê, son olarak iki gün önce Kobanê'de sivil bir aracın SİHA ile vurulduğunu ve iki kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Türk devletinin yapılan ateşkes anlaşmalarına uymadığını dile getiren Bahar Kobanê, emperyalist ABD ve Rusya devletlerinin de ateşkes garantörlüklerini yerine getirmediğini ve saldırılara sessiz kaldığını belirtti. Bahar Kobanê, "İşgalci saldırılar irademizi kıramayacak. Kobanê'de DAİŞ çetesi karşısında nasıl zafer kazandıysak, işgalci Türk devletine karşı da direnerek kazanacağız" diye konuştu.